Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Slecht mobiel bereik: wat zijn je rechten?

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

Je toetst het telefoonnummer in, maar krijgt geen overgangstoon... Geërgerd kijk je op je scherm en ziet hooguit één dekkingsstreepje op je telefoon. Je bereik in huis is dramatisch... Het overkwam een collega van mij. Een van de zendmasten dicht bij haar huis is verwijderd, waardoor ze binnen niet meer kan bellen. Ook buitenshuis hebben sommige mensen slecht mobiel bereik. Herkenbaar? Is minder of geen bereik reden tot ontbinding van je contract? 

mobiel-bereik-groot.png

Wat kan ik doen bij geen of slecht bereik?

1. Bekijk de algemene voorwaarden van je contract

Lees allereerst de algemene voorwaarden van je contract door. Vaak kun je hierin meer informatie lezen over bereik. De bouw en gebruikte mterialen in huis kan namelijk ook zorgen voor een slecht bereik in huis. Als je buiten wel goed bereik hebt, hoeft dit geen reden te zijn om het contract te ontbinden. Mocht je na het lezen van de voorwaarden nog vragen hebben, ga dan verder naar de volgende stap. 

2. Neem contact op met je mobiele aanbieder

Zoek contact met je mobiele provider. Ben je van mening dat je provider niet levert wat hij met je heeft afgesproken of wat er in het contract staat? Ga door naar stap 3. 

3. Maak bezwaar bij je mobiele aanbieder

Schrijf een brief naar je aanbieder met hierin:
- Omschrijving van de klacht
- Hoe snel je een reactie wilt van je aanbieder. Bijvoorbeeld binnen vier weken. Staat er in de algemene voorwaarden hoe snel je aanbieder reageert op een klacht? Vraag dan een reactie binnen die tijd.

Niet tevreden met de oplossing van de aanbieder? Of is de reactietijd later dan je had gevraagd in de brief? Ga dan naar stap 4.

4. Ga naar De Geschillencommissie

Ga naar de Geschillencommissie Telecommunicatie van de SGC (Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken). Alle telefoonaanbieders moeten aangesloten zijn bij deze commissie. Doet de commissie vervolgens een uitspraak, dan moeten zowel de aanbieder als jij je hieraan houden. Is je aanbieder niet aangesloten bij de Geshillencommissie Telecommunicatie? Dien dan een klacht in via ConsuWijzer.nl.

Belangrijk! Blijf wel betalen ook al ligt je klacht bij de Geschillencommissie. 

Wéér geen bereik...

Hebben we op veel plekken slecht bereik of is het nog niet zo slecht gesteld in Nederland? En is het de schuld van de provider of spelen andere factoren een rol? Editie NL besteedde op 22 juni aandacht aan het slechte bereik in de gemeente Westerveld in Drenthe. Ben Woldring, oprichter van Bellen.com werd naar zijn mening gevraagd.

editienl-mobiel-bereik.PNG

Ervaring delen?

Ervaringen delen over slecht of juist goed bereik in jouw omgeving? Laat hieronder een reactie achter. 

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.