Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Slecht mobiel bereik? Ben Woldring geeft tips

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

ben-woldring-rtvnoord.jpgWe worden tegenwoordig overspoeld met reclames over mobiele data. Een lange saaie treinreis? Met deze provider kun je de hele reis films kijken via het 4G-netwerk. Frustrerend voor sommige mensen, die in hun eigen huis niet eens fatsoenlijk kunnen bellen.

Je zou toch denken dat het in 2016 niet meer hoeft: bellen in de tuin. Niets is minder waar. Menig Groninger kampt met een belprobleem.

Top 10 wereldwijd
Maar het kan minder. Nederland behoort namelijk al jaren tot de wereldwijde top 10 van landen met de beste mobiele dekking. T-Mobile, KPN en Vodafone kwamen het afgelopen jaar alle drie erg goed uit het connect mobile benchmark onderzoek. 

Mobiel bellen
Bellen is minder populair dan zes jaar geleden, blijkt uit cijfers van Bellen.com. In 2010 belden we gemiddeld nog 183 minuten per maand met onze mobiele telefoon. Nu bellen we nog 104 minuten per maand. 

Een oorzaak daarvan zou het verbruik van mobiele data kunnen zijn. Tegenwoordig sturen we toch sneller even een berichtje via Whatsapp. Gemiddeld verbruiken we 936 mb aan data. In 2010 was dat 92 mb. 

Tips
Ben Woldring is de oprichter van de website Bellen.com. Hij heeft een aantal tips voor mensen met slecht bereik in huis. 

Tip 1
'Als eerste, een praktische tip. Wil je een nieuwe telefoon en provider? Controleer dan of een vriend, vriendin of familie in jouw huis een goede verbinding heeft met deze provider'. 

Hoe controleer je of je goede verbinding hebt?
Bovenaan je scherm bij de naam van je provider staan waarschijnlijk bolletjes. De hoeveelheid ingekleurde bolletjes bepaalt het bereik. De bolletjes kunnen ook streepjes zijn. Dat hangt af van het merk telefoon. 

Tip 2
'Bekijk eens welke mast er het dichts bij jou in de buurt staat', vertelt Woldring. 'Soms zit de zendmast van jouw provider net te ver weg voor een goede dekking. 

Tip 3
Via een 4G-dekkingskaart kun je de dekking van providers in jouw woonplaats checken. 

Tip 4
'Wanneer je weinig mobiel bereik hebt door een goed geïsoleerde woning of omdat je in een drukke stad woont, is het handig om een goede thuisinternetverbinding te nemen', vertelt Woldring. 'Wat je dan kunt doen is bellen via internet. Denk hierbij aan Whatsapp, Facetime, Skype, Google Hangouts en Google Duo'.

Tip 5 
T-Mobile heeft iets handigs bedacht. 'Je kunt bij deze provider een maand lang het netwerk uitproberen. Zo kun je goed testen of het bereik van T-Mobile dekkend genoeg is in jouw woonplaats. Is het bereik niet goed? Dan kun je na een maand je abonnement opzeggen. Je zit hierdoor niet vast aan een contract van lange duur. 

Tip 6
'De laatste tip: als je op een andere manier te bereiken bent, dan kun je dat aangeven in je voicemail. Denk hierbij aan het internetbellen.
Anniek van Bellen.com zat bij RTV Noord aan tafel om meer uitleg te geven over het mobiel bereik.

Lees meer over de enquête die alle regionale omroepen en de NOS hebben gehouden over mobiele bereikbaarheid in ons land. 

Bron: RTV Noord
Geactualiseerd: dinsdag 12 mei 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie