Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Skype lanceert eerste internet-gsm in Engeland

Skype en de Britse mobiele telefoonaanbieder 3 hebben de Skypephone aangekondigd. Dit mobieltje stelt gebruikers in staat om gratis te bellen via het internet.

Skype brengt samen met  ‘3’ een gsm op de markt waarmee Skype-gebruikers gratis met elkaar kunnen bellen en sms’en. Het telecombedrijf ‘3’ , de op vier na grootste speler op de mobiele-telefoonmarkt in Groot-Brittannië, is onderdeel van Hutchison Whampoa. Skype is sinds 2005 eigendom van het internetveilinghuis eBay.

Gratis
Voor gebruikers van Skype was het tot dit moment alleen mogelijk gratis te bellen van computer naar computer. De zogeheten Skypephone biedt gebruikers in landen met een telefoonnetwerk van ‘3’ nu de mogelijkheid te bellen zonder computer. Met het toestel, dat € 71,50 kost i.c.m. een prepaidbundel, kan bovendien ook gratis gechat worden. Ook gesprekken over het klassieke gsm-netwerk zijn mogelijk. Daarvoor gelden de normale prepaid tarieven van de gsm-operator.

Andere landen
De volgende maanden zal '3' het toestel ook in de andere landen lanceren waar het actief is: Australië, Oostenrijk, Denemarken, Hongkong, Italië, Ierland en Zweden. In Nederland is de gratis mobiele dienst niet te gebruiken.  Gsm-operatoren staan niet te springen om telefoneren via het internet aan te bieden, want dit dreigt hun inkomsten aan te tasten.

Het aantal gebruikers van Skype is de afgelopen twee jaar fors gestegen. Wereldwijd hebben zich tot nu toe 246 miljoen mensen geregistreerd.  eBay verdient daar echter te weinig aan. Bellen naar iemand anders met Skype is gratis en voor verbindingen naar vaste nummers en mobiele telefoons wordt maar een laag tarief gerekend. Gehoopt werd dat Skype nieuwe advertentie-inkomsten zou genereren, maar dat gaat moeizaam. In het tweede kwartaal van 2007 kwam de omzet uit op 90 miljoen dollar,  ver beneden de verwachtingen van eBay. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie