Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Skype komt naar iPhone

door Jeanet Woldring

Binnenkort kunnen iPhone gebruikers bellen via Skype. En iPod Touch bezitters kunnen hun muziekspeler gebruiken om te telefoneren. Skype komt dinsdag namelijk met een applicatie in de iTunes App Store. 

Met Skype kunnen gebruikers bellen via internet. Skype is al beschikbaar op pc's en Apple-computers en op smartphones waarop Windows Mobile draait. De dienst is vooral aantrekkelijk voor telefoontjes tussen Skypegebruikers onderling, die gratis zijn, en voor internationale gesprekken. 

De applicatie is waarschijnlijk gratis, maar gebruikers moeten wel een betaald Skype-account te hebben om alle functies te kunnen gebruiken. Naast de iPhone en iPod-versie komt binnenkort ook een variant uit voor de BlackBerry.

405 miljoen Skype gebruikers wereldwijd
Skype hoopt dat de applicatie zorgt voor een grote toename van nieuwe Skype-gebruikers. Op dit moment gebruiken 405 miljoen mensen wereldwijd de VoIP-dienst om goedkoop met elkaar te bellen. In 2005 waren het er 74,7 miljoen.

T-Mobile: geen beperkingen
Sommige telecombedrijven verbieden hun abonnees om hun mobiele internetverbinding te gebruiken voor telefoondiensten, omdat dat ten koste gaat van de inkomsten uit gesprekken. Volgens T-Mobile, die de iPhone als enige in Nederland aanbiedt, is gebruik van Skype echter gewoon toegestaan.

'Het is echter de vraag of het mogelijk is om met de applicatie te bellen over de 3G-verbinding van het telecombedrijf,' schrijft Nu.nl. Bellen.com deed navraag en volgens een woordvoerder van T-Mobile worden er geen beperkingen opgelegd. Het is straks dus mogelijk  te Skypen met een iPhone via de 3G-verbinding (2048/384 Kbps)!
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie