Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Skype doet proef met gratis bellen

Leestijd: 2 minuten

Skype maakt alle uitgaande gesprekken binnen de VS en Canada helemaal gratis. De proef loopt tot 31 december.

Wie normaal gesproken een Skype-out abonnement afsluit, stort een bedrag in z'n Skype-account. Eigenlijk een doodnormaal beltegoed. Hiermee kun je dan via de computer normale vaste lijnen of mobieltjes bellen tegen lokaal tarief.

'Echt een perfecte oplossing, als je zoals ik in San Francisco woont, en je vrienden of je ouders in Nederland wilt bellen. Dan zit je al gauw een half uur te ouwehoeren, waarbij de teller normaal al snel op een paar tientjes stond. Nu niet meer met Skype-out! Ik bel vanuit de VS voor 0.017 euro naar Nederlandse vaste nummers', schrijft Dutch Cowboys. Hij vervolgt dat hij nu geheel gratis kan bellen binnen de VS en Canada.

Skype, dat vorig jaar in september voor 4,1 miljard dollar overgenomen is door eBay, voelt voor het eerst de hete adem van de concurrentie. In maart ging Yahoo van start met zijn Phone Out dienst. Het biedt z’n Amerikaanse gebruikers telefoondiensten aan voor 2 cent per minuut voor zowel binnenlandse oproepen als naar 30 andere landen. Vorige maand introduceerde Microsoft een gelijksoortige dienst met zijn Windows Live Messenger. Het maakt daarbij gebruik van het Verizon Voip netwerk.

De Financial Times meldt nu dat Skype terugslaat en tot eind dit jaar gratis telefonie aanbiedt voor telefoontjes binnen de Verenigde Staten. Het marktaandeel van Skype is er vrij laag. Een half jaar geleden kondigde het aan dat 15 procent van z’n 66 miljoen gebruikers Amerikanen waren. Onlangs meldde het dat de mijlpaal van de 100 miljoen Skypers overschreden is. Daarvan maken er echter slechts 8 procent gebruik van de betalende ‘Skype Out’ dienst.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie