Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simyo voor 7e keer op rij beste mobiele provider

door Anniek Kruijer 2 reacties

simyo-beste-provider-mei2016.jpgProvider Simyo is door panelleden van de Consumentenbond opnieuw uitgeroepen tot de beste mobiele provider.

Over Simyo zijn de abonnees het meest tevreden, over hollandsnieuwe het minst. Ook uit onderzoek van Telecompaper komt de KPN-dochter als beste uit de bus.

Beste uit de test

Simyo sleept voor de zevende keer op rij de prijs binnen. De Consumentenbond vergelijkt mobiele providers via panelleden. Zij melden het aantal storingen en geven aan hoe tevreden ze zijn over hun mobiele provider. Elk kwartaal komt één provider als beste uit de test. Over Simyo zijn de abonnees het meest tevreden. 

8,4 als eindoordeel

Simyo scoort wel magertjes op de voorwaarden. Dat komt vooral omdat er wordt afgerond op hele minuten en je overgebleven tegoed niet kunt meenemen naar de volgende maand. Moederbedrijf KPN staat op de tweede plek en krijgt een 8 als eindoordeel. T-Mobile en Youfone eindigden ex aequo op de derde plaats met een 7,8. 

Het onderzoek

Aan het onderzoek hebben 5500 panelleden meegedaan. Het panel beoordeelt elf providers bestaande uit: KPN, Vodafone, T-Mobile, Youfone, Ben, Tele2, Hollandsnieuwe, Simpel, Telfort, Ziggo Mobiel en Simyo. Elke provider wordt door minimaal 75 panelleden beoordeeld. Je mag alleen je eigen provider beoordelen. In onderstaande tabel* de scores van alle providers. Klik op de afbeelding om te vergroten.

providermonitor-cb.jpg
* In de tabel zie je het percentage respondenten dat minstens een kwartier niet heeft kunnen bellen/sms'en of internetten, trager internet heeft gehad dan normaal en administratieve problemen heeft gehad. Het percentage is het gemiddelde over januari, februari en maart.

Laagste score Ziggo en hollandsnieuwe

Ziggo en hollandsnieuwe zijn de hekkensluiters in deze meting. Over hollandsnieuwe kwamen begin dit jaar veel klachten binnen over onder andere de bereikbaarheid. Tijdens een tv-uitzending van Radar gaf de provider aan diverse maatregelen te treffen om de situatie te verbeteren. Uit de test blijkt dat over hollandsnieuwe nog steeds de meeste internetstoringen en de administratieve probleemen gemeld worden. Wel wordt hoog gescoord op het aspect voorwaarden. Dat komt vooral door de lage buitenbundeltarieven en het kunnen bijstellen van de bundel, zowel omhoog als omlaag. 

Hoogste score WoM-onderzoek

Naast de Mobiele ProviderMonitor behaalt Simyo ook de hoogste score in het Telecompaper WoM-onderzoek. 69 procent van de sim only-klanten raadt de provider aan. Simyo wordt voornamelijk aanbevolen vanwege het aanbod en het soort abonnementen

Mobiele providers vergelijken

Wie alle providers met elkaar wil vergelijken, kan gebruikmaken van de Belwijzer van Bellen.com.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (2)

Geplaatst door: E. Schoeber ()

Had een advies nodig. Heb momenteel abonnement bij Vodafone, verloopt 9 augustus. Wil over naar sim only. Heb op het oog Ziggo, daar ben ik reeds klant, voor 15 euro 500 bel.min. en 1500 mb, maandelijks opzegbaar. volgens referenties komt ziggo er maar redelijk uit. Deze loopt toch ook via Vodafone netwerk. Verder heb ik ook gezien dat Ben 600 belmin en 2 gb data heeft voor hetzelfde bedrag en ook maandelijks opzegbaar. Nu zou ik graag advies willen indien mogelijk wat een goede keuze is. Moet wel goed bereikbaar zijn. Hoor graag. met vr gr

Geplaatst door: Jeffrey ()

Ik blijf het vreemd vinden dat de waardering voor bijv. Youfone op sommige punten beter is dan die van KPN, terwijl zij gebruik maken van exact hetzelfde netwerk.

Verklaar dat eens.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie