Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Simyo voor 5e keer beste mobiele provider

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Simyo is de beste mobiele provider op basis van klanttevredenheid en storingen in het laatste half jaar. Dat blijkt uit de Mobiele ProviderMonitor van de Consumentenbond waarin 5500 panelleden de kwaliteit van 12 providers hebben getest. Youfone en KPN mogen respectievelijk de 2e en 3e prijs in ontvangst nemen. Benieuwd hoe de overige providers uit de test komen? 

Beste uit de test

In het halfjaarlijks onderzoek steekt Simyo met kop en schouders boven de andere mobiele providers uit. 'We zijn zo trots als een pauw', schrijft Simyo in haar blog. Naar het oordeel van 5500 panelleden scoort de sim only provider als enige op alle onderdelen boven de 8 wat resulteert in een totaalcijfer van 8,4. Deze beoordeling is zelfs hoger dan het rapportcijfer van vorig jaar. In onderstaande tabel zie je de totaalscores en scores op de deelaspecten van alle providers die in deze meting zijn beoordeeld.


Tele2 heeft de twijfelachtige eer om op de laatste plaats te eindigen. Een 7,4 is een aardige score, maar wel de laagste. De Tele2-abonnees in het panel melden de meeste storingen bij bellen en internetten. Ook over de kwaliteit van het internet zijn de panelleden minder tevreden dan gemiddeld. Positiever zijn ze over de service en de duidelijkheid van tarieven en voorwaarden en dat maakt ze toch tevreden (7,7). En een ander veelgenoemd pluspunt: ‘goedkoop’. Ondanks de vele klachten -ook op Klachtenkompas- is Provider Ben in de middenmoot geëindigd, zelfs nog hoger dan moederbedrijf T-Mobile, Simpel en hollandsnieuwe. Ben heeft echter de meeste administratieve problemen, die naar eigen zeggen half juli opgelost zouden moeten zijn.

Kritische noot: houdbaarheid tegoed

Simyo is dan wel de Beste uit de test, de provider krijgt ook kritiek van de panelleden: het tegoed dat niet mee te nemen is naar volgende maanden vinden veel mensen een minpunt. De andere providers worden daar overigens ook op afgerekend volgens de Consumentenbond. Behalve hollandsnieuwe: de houdbaarheid van 3 maanden werd daar zeer gewaardeerd. Maar dat is precies wat de provider onlangs heeft aangepast: 3 maanden is nu 1 maand geworden. Telfort heeft de houdbaarheid daarentegen juist opgeschroefd naar 3 maanden. De onderzoekers zijn benieuwd of Telfort hierdoor hoger zal scoren bij de volgende meting. Bellen.com eveneens!

Mobiele ProviderMonitor

De Mobiele ProviderMonitor van de Consumentenbond kiest elk half jaar de beste mobiele provider van Nederland. De panelleden beoordelen de kwaliteit van bellen, sms’en en mobiel internet van hun provider. Ook houden ze de hoeveelheid storingen per maand bij. Daarnaast worden providers beoordeeld op de algemene tevredenheid. Elf mobiele providers (+Hi) zijn meegenomen in de monitor. Simyo deed voor de 5e keer mee en kwam ook voor de 5e keer op rij als beste mobiele provider uit de test.

Simyo niet goedkoopste sim only voor gemiddelde beller

Kijken we louter naar de laagste prijs voor de mobiele beller die maandelijks gemiddeld 135 minuten belt, 20 sms'jes verstuurt en 520 MB data verbruikt, dan staat Simyo niet op de eerste plek. Youfone, Ben en hollandsnieuwe zijn iets goedkoper, zo blijkt uit de huidige TOP 5 Sim only op Bellen.com.

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.