Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simyo verlaagt EU tarieven per 30 april

door Jeanet Woldring

Simyo heeft haar klanten een e-mail gestuurd waarin de provider de nieuwe roamingtarieven bekendmaakt. Bellen, sms’en en internetten worden vanaf 2017 verrekend met de bel- en internetbundels. Vanaf 30 april tot en met medio 2017 geldt er een tijdelijke regeling. Simyo rekent dan de Nederlandse bundelkosten + een EU-toeslag  van 1 eurocent tot 6 eurocent per minuut/sms/MB.

Waarom wordt er nu alleen EU-toeslag berekend?

Door technische redenen berekent Simyo eerst alleen de EU-toeslag. Daarom gelden er tijdelijk lagere tarieven voor Simyo bellers vanaf 30 april 2016. Zodra Simyo wel Nederlands verbruik kan rekenen in combinatie met de EU-toeslag brengt de provider klanten daarvan op de hoogte.

Wat worden de nieuwe tarieven voor verbruik in de EU in 2017?

Vanaf medio 2017 komt verbruik in de EU uit je Nederlandse bundel. Je betaalt dan voor je gesprek, sms’je of internetgebruik hetzelfde als dat je in Nederland zou doen. Bijvoorbeeld: Je belt 30 minuten van Frankrijk naar Nederland. Je had nog 20 minuten over in je bundel. Die 20 minuten bel je op en alleen voor de 10 minuten daarna betaal je het buitenbundeltarief. Net als in Nederland.

Druk vanuit de Europese Unie

De Europese Unie voert op 30 april nieuwe regels in. Onder druk moeten de telecomproviders hun tarieven voor gebruik in het buitenland aanpassen. De nationale tarieven gelden dan als uitgangspunt voor de bepaling van de tarieven die gelden in andere EU landen.

Om de overgang niet te snel te laten verlopen, mogen providers het komende jaar nog bovenop de nationale tarieven een toeslag berekenen. Vanaf 2017 verdwijnen de roamingtarieven helemaal en betalen klanten in andere EU landen dezelfde tarieven als in eigen land.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie