Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simyo oranje en binnenkort ook in Spanje

8 reacties

Prepaid prijsvechter Simyo van KPN heeft na ruim twee jaar een ander jasje aangetrokken. Begin dit jaar heeft het lichtblauw plaatsgemaakt voor oranje. Ook is het internet-only prepaidmerk een nieuwe campagne gestart. En na Duitsland, Nederland en België start Simyo binnenkort  in Spanje. Estàs preparado?

Eind 2005 begon Simyo in ons land in een lichtblauwe look-and-feel. In diverse uitingen werd en wordt duidelijk gemaakt hoeveel geld prepaidbellers bij andere aanbieders weggooien. De prepaidtest is prominent aanwezig op de eigen website, waarbij consumenten tarieven kunnen vergelijken met andere aanbieders, inclusief moeders eigen merken: Telfort, Hi en KPN zelf. 

Door de bomen het bos niet meer zien
Naast het vergelijken met andere prepaidaanbieders, begint Simyo nu over de overvloed van keuzes. In de nieuwe campagne probeert de aanbieder de consument ervan te overtuigen dat het men bij andere aanbieders zoveel keuzes heeft dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Simyo biedt dan uitkomst door het aantal keuzes te minimaliseren tot één: "U houdt van keuze? Wij niet. 1 simkaart, 1 vast laag tarief, 1 oplossing: Mobiel bellen en sms'en voor 15 cent p/m en 8 cent p/b. Zonder abonnement." Deze benadering is eigenlijk een verfijning van de eerdere campagne uit 2007: 'Zo simpel is Simyo'.

Orange oranje
Men zou kunnen denken dat, met het aanstaande vertrek van de merknaam Orange van de Nederlandse markt, geprobeerd wordt om de kleur 'Orange oranje' te claimen voor Simyo. De waarheid is anders. Halverwege vorig jaar is Simyo Duitsland namelijk al overgestapt naar de nieuwe kleur en ook Simyo Belgie maakt gebruik van dezelfde kleurstelling. Simyo in Nederland volgt dus gewoon de veranderingen die eerder in Belgie en Duitsland zijn doorgevoerd. Het lijkt erop alsof KPN het merk Simyo klaar maakt om te gebruiken voor haar Europese ambities en daarvoor het merk in de landen gelijktrekt.

Spanje
Op www.simyo.es prijkt al het oranje Simyo logo. Er wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Orange (France Telecom). Naar verluidt wil KPN ook met Euphony de Spaanse mobiele markt betreden. Waarschijnlijk gaan beide bedrijven opereren onder de naam Talkout. Ook met de Spaanse bank Bankinter gaat KPN samenwerken. De bank gaat via KPN mobiele diensten aanbieden.

Vergelijk alle providers in de Tariefvergelijking Prepaid en BELWIJZER MOBIEL

Zie ook: 
KPN lanceert prepaid prijsvechter Simyo
Simyo simpel en supersnel met prijsverlaging 

Reacties (8)

Geplaatst door: walter ()

hallo
ik zou graag simyo internet hebben in spanje maar moet ik een visa kaart hebben die gekoppeld is aan een spaanse rekening die van mij is gekoppeld aan een rekening in belgie
mvg

Geplaatst door: John ()

In Spanje kun je met SIMYO ook op internet. Voor 25 euro heb je 5GB limiet. Dat is in vergelijking met andere Spaanse operatoren echt ENORM voordelig. Ook in Belgie vind ik niet meteen een beter alternatief. In NL nog niet gekeken. In ieder geval, heb het nu een 2 maand, en ben erg tevreden. In de meer afgelegen gebieden heb je nog steeds goede ontvangst, hoewel de snelheid niet erg stabiel is. In de meer bevolkte gebieden heb je hier geen last van. SIMYO is top. Alleen vreemd dat al de rest in Spanje zo extreem duur is, ook met bellen en smsen.

Geplaatst door: spanje bewoner ()

Ja, 9 cent + 16procent BTW.... In spanje worden de tarieven EXCL BTW genoemd. Is dus 0,1044 cent. Duitsland blijft dus goedkoper

Geplaatst door: Spanjekenner ()

Las net dat Simyo in spanje het goedkoopst is: 9 c. voor bellen en sms!

Geplaatst door: fred ()

Simyo onderling bellen is 7ct per min. Sms maar 2 dan.

Geplaatst door: Karel ()

Wim: ik heb net even op de Belgische simyo gekeken. Daar kost bellen 20 c./sms 10 cent en is dan nog de goedkoopste in België! Wij zitten met 15 c./8 c. dus zo gek nog niet Als land en met tarief er net tussen in). Misschien is het wel zo: des te zuidelijker des te duurder 😉In Duitsland moet Simyo overigens concurreren met discounters met dezelfde extreem lage prepaidtarieven (9,9c.) De grote jongens als T-mobile, Vodafone zijn daar ook veel duurder.

Geplaatst door: Karel ()

Wim: ik heb net even op de Belgische simyo gekeken. Daar kost bellen 20 c./sms 10 cent en is dan nog de goedkoopste in België! Wij zitten met 15 c./8 c. dus zo gek nog niet Als land en met tarief er net tussen in). Misschien is het wel zo: des te zuidelijker des te duurder In Duitsland moet Simyo overigens concurreren met discounters met dezelfde extreem lage prepaidtarieven (9,9c.) De grote jongens als T-mobile, Vodafone zijn daar ook veel duurder. 😉

Geplaatst door: Wim ()

Ik heb net even op de Duitse internersite gekeken van Simyo daar zag ik dat het bellen 9,9 cent per minuut kost en hier in Nederland 15 cent ze proberen je hier toch weer een poot uit te rukken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie