Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Simyo opnieuw uitgeroepen tot beste mobiele provider

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Het consumentenpanel van de Consumentenbond vindt Simyo voor de zesde keer op rij de beste mobiele provider. De top drie in de Mobiele ProviderMonitor bestaat verder uit Youfone en KPN. Hekkensluiters zijn hollandsnieuwe en Ben. Hoe komen gebruikers tot dat oordeel en waar letten ze op? 

Mobiele ProviderMonitor

De onafhankelijke Mobiele ProviderMonitor bestaat uit ruim 5500 leden. Elk panellid beoordeelt alleen zijn eigen provider en elke provider wordt door minimaal 75 leden beoordeeld. De elf providers die door het panel worden getest zijn KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Telfort, Simyo, Ben, hollandsnieuwe, Youfone, Simpel en Ziggo Mobiel. De panelleden van de Consumentenbond beoordelen hun provider op de kwaliteit van het mobiele netwerk voor bellen, sms’en en mobiel internet. Daarnaast geven ze de klantenservice en prijs-kwaliteitverhouding een cijfer én melden ze administratieve problemen en het aantal storingen. 

Een 8,1 voor Simyo

Simyo eindigt met een 8,1 bovenaan de Mobiele ProviderMonitor, waarmee het de enige provider is die een 8 of hoger scoort. Het panel vindt Simyo sinds augustus 2013 de beste mobiele provider.  Youfone is tweede, met een 7,9, en KPN eindigt dankzij een 7,8 op de derde plaats. Simyo dankt zijn hoge cijfer onder andere aan de goede klantenservice en goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Voor mobiel internet kregen Youfone en KPN de beste cijfers.Tele2-klanten zijn minder enthousiast over de kwaliteit van hun mobiel internet, met name onderweg. Zowel de gebruikers van Youfone als die van Simyo zijn het meest tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Beide providers scoorden met een 8,2 het hoogste cijfer.

Hekkensluiters

Hekkensluiters in het onderzoek zijn Ben en hollandsnieuwe. Provider Ben stapte over op nieuwe klantsystemen, wat zorgde voor matige scores wat betreft service en dienstverlening. Gelukkig is het aantal klachten inmiddels weer afgenomen, meldt de bond.  

Hollandsnieuwe heeft in de tweede helft van 2015 problemen gehad die waarschijnlijk komen door het vernieuwen van de simkaarten van abonnees. Dat geeft volgens de bond blijkbaar problemen met internet. Over deze provider worden de meeste internetstoringen gemeld. Ook wordt er veel geklaagd over de bereikbaarheid van de klantenservice.

Vergelijk alle providers via de Belwijzer

Wie de abonnementen van alle providers met elkaar wil vergelijken, kan gebruikmaken van de telefoonabonnementenvergelijker, adviseert de Consumentenbond. Deze wordt aangeboden in samenwerking met Bencom, het bedrijf achter Bellen.com. Dat betekent dat je via de Belwijzer op Bellen.com dezelfde resultaten krijgt wanneer je je verbruik invult. Zodoende vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Onze Belwijzer berekent wat voor jou het goedkoopst is.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie