Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simyo opnieuw beste mobiele provider

door Jeanet Woldring

Sim only provider Simyo is de beste mobiele provider op basis van klanttevredenheid en storingen in het laatste half jaar. Dat blijkt uit de Mobiele ProviderMonitor van de Consumentenbond waarin panelleden op grote schaal de kwaliteit van 9 providers hebben getest.

Klanttevredenheid en storingen

Twee keer per jaar publiceert de Consumentenbond een totale ranglijst op basis van klanttevredenheid en storingen in het laatste half jaar. In het juni rapport staat Simyo opnieuw bovenaan. Klanten van de kleine virtuele provider zijn blijkbaar nog steeds tevreden en geven de provider een 8,2.

KPN, Telfort en Hi volgen in de ranglijst met een 7,8. Daarna vinden we twee providers met een 7,7: Hollandsnieuwe en Ben. De deelnemers aan de test lijken het minst tevreden te zijn over Vodafone (7,5) en hekkensluiter Tele2 die een 7,3 kreeg van hun bellers.

Prijs-kwaliteitverhouding

Wat betreft de 'algemene tevredenheid' met de provider zien we grote verschillen. Simyo krijgt maar liefst een 8,0. Klanten vinden vooral de prijs-kwaliteitverhouding  goed. Ook de duidelijkheid van de voorwaarden en tarieven scoort hoog. Panelleden van Hollandsnieuwe en Ben zijn ook tevreden over hun provider, om dezelfde redenen als Simyo. De panelleden van T-Mobile en KPN vinden de prijzen en voorwaarden niet zo duidelijk van hun provider; ze geven een 6,5 (niet in de tabel).

Simyo niet goedkoopste sim only voor gemiddelde beller

Kijken we louter naar de laagste prijs voor de mobiele beller die maandelijks gemiddeld 115 minuten belt, 25 sms'jes verstuurt en 285 MB data verbruikt, dan staat Simyo niet op de eerste plek. Hollandsnieuwe, Youfone en Telfort zijn iets goedkoper, zo blijkt uit de huidige TOP 5 Sim only op Bellen.com.

Simyo minste storingen

Naast het hoge tevredenheidcijfer, hebben Simyo klanten ook de minste klachten rondom mobiel internet. Over de gehele testperiode maakte slechts 7 procent melding van een storing. In februari had slechts 1 procent last van een storing. Wat betreft mobiel internet zijn het vooral de klanten van Tele2 die veel storingen ervaren.

Groeiende populariteit sim only

Doordat Simyo voor de 3e keer op rij als beste uit de test komt, neemt de relatief kleine sim only provider toe in populariteit. En lijkt de groeiende sim only trend door te zetten.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen in de blog van Simyo

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie