Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Simyo komt ook met 4G

door Jeanet Woldring

Telecomprovider Simyo introduceert vanaf februari een bundel met 4G. Dat blijkt uit een post op het forum van Simyo. Na Hi is dit de tweede dochter op het 4G-netwerk van KPN. Telfort biedt nog geen 4G.

De bundel krijgt de naam Flex 4G en kan per maand worden aan- of uitgezet. Daarmee is Simyo de eerste telecomaanbieder in Nederland waarbij dit kan. Bij de meeste andere providers krijg je 4G-toegang kosteloos bij de (duurdere) abonnementen.

Hoeveel Flex 4G gaat kosten en hoeveel data klanten krijgen, is nog niet bekend. Wel staat op de website dat er een minimum van 6 dagen aan het gebruik zit. In een animatie geeft Simyo aan dat de 4G-snelheid 25 Mbps bedraagt, en dat de gemiddelde snelheid op ongeveer 15 Mbps komt te liggen.

Momenteel worden vijf internetbundels aangeboden vanaf 5 euro tot 17,50 euro per maand. De kleinste bevat 200 MB en de grootste heeft 2,5 GB aan data met een snelheid van 14,4 Mbps en een upload van 2 Mbps.

Moederbedrijf KPN biedt zelf 4G sinds februari van dit jaar aan. Het netwerk bedekt inmiddels een groot deel van Nederland en moet volgend jaar eind maart landelijk dekkend zijn. Naast KPN hebben alleen Hi en Yes Telecom toegang tot het 4G-netwerk.

Voordat Flex 4G vanaf half februari beschikbaar is, mogen honderd Simyo bellers het al 4 weken lang gratis proberen. De test start vanaf januari 2014 en geldt alleen in het aangegeven gebied. Bovendien moet je een geschikt toestel hebben voor het 4G-netwerk van moederbedrijf KPN. Op de website worden een twintigtal toestellen genoemd. Van de iPhones zijn alleen de iPhone 5S en iPhone 5C  afgestemd op de frequenties die KPN gebruikt, de iPhone 5 niet.

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2013
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie