Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Simyo klanten kunnen bellen via 4G en wifi

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

4gbellen-volte-simyo.pngDeze week activeert Simyo bellen via 4G (VoLTE) en bellen via wifi (Vowifi). De eerste klanten zijn al overgezet naar deze nieuwe functie, maar nog niet iedereen. Dit zal deze week gebeuren. Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN, die deze technieken al ondersteunt. Wat houdt bellen via 4G in? Wat kost het en welke providers bieden het nog meer aan?

Wat houdt 4G bellen in?

Op het forum legt Simyo het als volgt uit. 4G bellen houdt in dat je via het 4G netwerk telefoongesprekken voert. De voordelen hiervan zijn dat de verbinding sneller tot stand komt. Zo zal het ongeveer 1 à 2 seconden duren voordat de telefoon van de ander overgaat, in plaats van de gebruikelijke 4 tot 10 seconden. Ook zal de geluidskwaliteit beter zijn. 

Wat houdt bellen via wifi in?

Dit is een aanvulling op bellen via 4G. Je kunt dan bellen via het mobiele netwerk, zonder dat je dekking hebt via het mobiele (4G) netwerk. Deze belminuten gaan wel gewoon van je belbundel af.

Kan ik op 4G internetten terwijl ik aan het bellen ben via 4G?

Jazeker! Dat is geen enkel probleem.

Welke Simyo klanten kunnen gebruik maken van VoLTE en Vo-wifi?

Alle Sim Only klanten. Dat komt omdat 4G slechts beschikbaar is voor Sim Only en nog niet voor Prepaid. Zodra 4G ook beschikbaar is voor Prepaid, zal deze mogelijkheid ook voor deze klanten aanwezig zijn. Omdat Vo-wifi een aanvulling is op VoLTE, is dit ook voorlopig alleen beschikbaar voor Sim Only klanten.

Met welke bundel wordt het bellen via 4G en het bellen via wifi verrekend?

Met je belbundel. Hoewel het dus via 4G of wifi verloopt, zal het niet van je databundel af gaan als je hier gebruik van maakt. Het zal, net zoals elke andere manier van bellen, van je belminuten af gaan.

Wat als er op een locatie geen 4G dekking is of als mijn toestel geen 4G ondersteunt?

In dat geval kun je gewoon bellen via 3G of 2G. Je toestel zal automatisch schakelen tussen de mogelijkheden. 

Zijn alle telefoons geschikt voor 4G bellen en voor bellen via wifi?

Nee, niet alle telefoons ondersteunen deze functionaliteit. Dit hangt dus af per toestel. In sommige gevallen zul je ook een 4G-bellen-functie/de vo-wifi-functie aan moeten zetten voordat je hier gebruik van kunt maken. 

Is deze functie alleen beschikbaar in Nederland?

Ja, je kunt alleen via 4G bellen in Nederland. 

Bij welke providers kun je nog meer bellen via 4G?

Volgens Simyo zijn KPN en Vodafone de enige netwerken in Nederland waarop het mogelijk is om te bellen via 4G. Dat is niet helemaal correct want ook Tele2 en T-Mobile bieden bellen via 4G aan. T-Mobile doet dat weliswaar alleen bij klanten met de duurdere abonnementen zoals de Go Unlimited GB + 120 min. bellen incl. USA abonnement dat verkocht wordt vanaf 21 januari 2019 voor € 57,50 per maand. 

Geactualiseerd: woensdag 24 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.