Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simyo introduceert laag en simpel tarief

4 reacties

Simyo  introduceert  op 1 juli een nieuw, eenvoudig tarief voor bellen en sms’en. Vanaf vandaag betalen nieuwe klanten het eenheidstarief van 10 cent per minuut en 10 cent per sms. Daarmee is bellen 5 cent goedkoper geworden en sms'en 2 cent duurder.

Met de lage prijs en eenvoudige structuur wil Simyo zich nadrukkelijk afzetten tegen de huidige prepaidprijzen van traditionele aanbieders. De prepaidmarkt in Nederland is al jaren onveranderd, en kenmerkt zich door hoge tarieven en een gebrek aan helderheid, aldus het uitgegane persbericht.

Alles online
Simyo, een dochteronderneming van KPN, heeft geen winkels, geeft geen mobiele telefoons weg en is daarom goedkoop. Klanten regelen alles online en hebben altijd inzicht in hun belgedrag. Simyo zit ook in Duitsland en België. Bij onze Oosterburen hanteert Simyo ook een eenheidstarief: 9 cent, nog 1 cent lager dan bij ons. De Belgen zijn aanmerkelijk duurder uit: bellen naar mobiel kost 20 cent per minuut en het versturen van een smsje 10 cent. Daarmee heeft Simyo toch nog de laagste tarieven in België!

Overstappen?
Voor bestaande klanten van Simyo verandert er niets. Ze kunnen vanaf 1 augustus voor 2,50 euro overstappen op het nieuwe tarief, als ze dat willen.  In onderstaande tabel staan de oude en nieuwe tarieven  in eurocenten per minuut/bericht.

Simyo  prijsplan      Oud       Nieuw
Bellen  15  10  
Sms   8  10
Start    7  10
Bellen met Simyo  7    10
Sms met Simyo  2  10
Voicemail 15     10
Buitenland  blijft gelijk      

TOP 5 Prepaid op Bellen.com
Simyo stond tot vandaag op de vierde plaats in de TOP 5 Prepaid op Bellen.com. Lowcall, Tele2 Champion en UPC Mobile bezetten de eerste drie posities. Deze Top 5 wordt berekend aan de hand van de gemiddelde kosten van de eerste minuut. Met het nieuwe prijsplan staat Simyo na Lowcall op de tweede plaats.

Klik hier voor meer informatie en Simyo online bestellen

Reacties (4)

Geplaatst door: Rien ()

Dag Martijn,
Ik ben het helemaal met je eens, het extreem hoge starttarief dient te vervallen,
hier stinken de mensen, denk ik, niet in.
De tariefinterval op 60/1 zetten, dus 1e minuut (60 sec)volledig en daarna per (1) seconde betalen dan vind ik gezien de huidige stand van zaken op prepaid gebied 10 cent per minuut zeer redelijk. Dat het sms-tarief 2 cent hoger uitvalt vind ik dan ook acceptabel.

Geplaatst door: Martijn ()

Vind het nog steeds niet spannend... Het starttarief moet er eerst af (maak er dan een vaste eerste min van). Daarnaast vind ik het nog net te duur, als ze de 7 cent bereiken ben ik er bij!

Geplaatst door: patrick ()

Goede poging van Simyo,maar twee kanttekeningen:1) het is een beetje achterlijk dat het SMSen nu 2 cent duurder is. Het versturen van een SMS valt - als je de belasting van het netwerk bekijkt - volledig in het niet in vergelijking tot een gesprek, dus om dat nou net zo duur te maken vind ik wat overdreven. Als Symio echt een klapper zou willen maken, dan zouden ze het SMSen voor 5 cent of zo moeten doen. En dan is het nog dik betaald volgens mij. 2) Overstappen kost 2,50. Beetje suf. Had dat nou gratis gemaakt. Dan was Simyo pas echt simpel.

Geplaatst door: Louis ()

Zéér duidelijk en transparant tarief. Zolang er echter het starttarief gehandhaafd blijft zal ik me helaas niet aanmelden. Dus wég met het starttarief, dan is er voor Nederland écht sprake van een financiële omwenteling op prepaid-gebied.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie