Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simyo helpt gestrande UPC klanten

door Jeanet Woldring

UPC Mobile klanten stappen massaal over naar Simyo. De prepaid prijsvechter heeft al een gratis 0800-nummer beschikbaar gesteld en haar klantenservice uitgebreid in reactie op het stoppen van provider UPC Mobile.

Sinds UPC onlangs aankondigde haar mobiele activiteiten per 1 juli te zullen staken, stappen klanten veelvuldig over naar Simyo, zo laat de KPN dochter vandaag weten. Het aantal aanvragen voor nummerbehoud is dusdanig gestegen, dat Simyo de aanvraagprocedure heeft versimpeld en een telefonische overstaplijn heeft geopend om alle nieuwe klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Alternatief
UPC klanten is aangeboden over te stappen naar T-Mobile. Echter, het tarief van 24 cent per minuut (PrePaid 24/7) of 35 cent (Standaard) betekent veelal een forse stijging van de belkosten. Met een tarief van 10 cent per minuut, op het netwerk van KPN, lijkt Simyo naar eigen zeggen nu het populaire alternatief te zijn.

Nummerbehoud
Omdat het aanvragen van nummerbehoud vaak als ingewikkeld wordt ervaren, heeft Simyo de procedure vereenvoudigd. “UPC Mobile klanten moeten vóór 15 juni aangeven naar welke provider ze overstappen, anders vervalt het mobiele nummer. Wij doen er alles aan om te voorkomen dat nieuwe klanten hun nummer kwijtraken. Wat ons betreft belt iedereen per 1 juli nog steeds met het eigen nummer”, aldus Simyo.

TOP 5 Prepaid of Sim only
UPC klanten kunnen bij Simyo ondermeer terecht via het gratis nummer 0800-0232300. Deze is voorlopig bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur. U kunt natuurlijk ook eerst vergelijken op Bellen.com. De TOP 5 toont de voordeligste providers.  Met de Belwijzer Mobiel kunt u met een paar muisklikken zien wie voor u de goedkoopste is.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie