Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Simyo biedt nu ook aanvullende belbundel

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Minuten bijkopen-Simyo.jpgBij Simyo kun je nu een aanvullende belbundel activeren als je belminuten voor het eind van de maand op zijn. Volgens de provider is daar behoefte aan, omdat de gekozen belbundel soms niet toereikend is. Door extra belminuten bij te kopen, voorkom je het hoge buitenbundeltarief van 31 cent per minuut. Wanneer komt zo'n extra belbundel van pas?

Veel goedkoper dan buitenbundeltarief

De bundel kost 2 euro en daarvoor krijg je 50 belminuten. Dat komt neer op 4 cent per minuut. Dat is aanzienlijk minder dan 31 cent per minuut die Simyo normaal rekent als buitenbundeltarief. De belbundel kan geactiveerd worden op MijnSimyo of via de Simyo app. 

Extra MB's bijkopen gebruikelijker

KPN-dochter Simyo biedt nu sim only abonnementen met 100, 300 of een onbeperkt aantal belminuten en sms'jes in de maand. Net als de meeste providers biedt Simyo al langer extra databundels voor als je de datalimiet voor het eind van de maand hebt bereikt. Zo kun je 500 extra MB's bijkopen voor 5 euro per maand. KPN zelf biedt sinds 1 juni 2017 een ‘alles in een extra’ bundel met 250 MB/min/sms of 1000 MB/min/sms voor respectievelijk € 2,99 en € 7,99 per maand die je ook in de EU kunt gebruiken. 

Een extra belbundel is echter uitzonderlijk, omdat mensen tegenwoordig niet veel meer bellen. Toch realiseren velen zich niet dat de meeste providers extreem hoge buitenbundeltarieven hanteren, waardoor je na afloop van de maand geconfronteerd wordt met een onverwacht hoge telefoonrekening. Veel afrekentrucs van mobiele providers gelden nog steeds...

Wanneer is extra belminuten bijkopen handig/niet handig?

Hoe weet je nou wanneer zo'n extra belbundel wel of niet van pas komt? Simyo schetst zelf een aantal scenario’s. Als je belbundel op de laatste dag van de maand op is, kun je beter geen extra belbundel bijkopen. Tenzij je die dag heel veel gaat bellen. Je haalt de kosten voor de belbundel ‘eruit’ als je langer dan 6 minuten gaat bellen. Bel je 6 minuten buiten je bundel, dan kost je dat 1,86 euro. En daarmee ben je goedkoper uit dan met de extra belbundel. Is je bundel ongeveer een week voor het einde van de maand al op, dan adviseert Simyo om belminuten bij te kopen. 

Nooit belminuten bijkopen, maar wel blijven bellen?

Wil je geen rekening houden met je verbruik? Dan raadt Simyo een onbeperkte belbundel aan. Hiermee kun je zoveel bellen als je wil. Je hoeft je daarbij geen moment zorgen te maken of je belbundel op raakt. Ook heb je dan nooit te maken met extra belminuten bijkopen.

Bundel-aanpassen-Simyo_2017.jpg

Belbundel aanpassen

Komt het regelmatig voor dat jouw belbundel al ruim voor het einde van de maand op is? Misschien is het dan een idee om een grotere belbundel te nemen, tipt de provider. Bij Simyo kun je namelijk elke maand gratis je bundels aanpassen, naar boven of beneden. 

Simyo-bellen-via-internet.jpgBellen via internet

Belminuten bijkopen is niet nodig als je via de belfunctie van WhatsApp ook mensen kunt bellen. Hiermee bel je via internet. Dit kost geen minuten, maar MB’s. Een handig alternatief als je nog wél MB’s over hebt, of als je op wifi zit. Let wel: niet iedereen gebruikt deze mogelijkheid. Het kan dus zo zijn dat je iemand op deze manier niet te pakken krijgt. Je kunt ook met Facetime en Facebook Messenger bellen via internet.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.