Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Simyo biedt eSIM

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

simyoesim.PNGKPN-dochter Simyo biedt vanaf 27 februari eSIM aan. Daarmee kun je twee nummers op één toestel gebruiken. Simyo is de tweede provider bij wie je een digitale simkaart kunt activeren. T-Mobile was afgelopen zomer de eerste. Wat zijn de voordelen van eSIM, wat kost het en voor welke toestellen is het geschikt?

Simyo profileert zich als de eerste 100% online provider. Daardoor is het aanbieden van eSIM heel logisch. Het past precies in het digitale straatje. Je kunt zelf alles online regelen. Vanaf nu dus ook het activeren van eSIM. Als je een nieuw nummer geen probleem vindt, kun je meteen na aanschaf al bellen en internetten. Ben je al Simyo klant dan kun je ook meteen overstappen op een digitale simkaart.

Waarom eSIM?

De ingebouwde simkaart is niet gebonden aan een telecompartij. De chip wordt gekoppeld aan jouw telefoonnummer net als de rekening (of prepaidtegoed). Je hebt geen gepruts meer met simkaartjes die vervangen moeten worden bij een overstap. In plaats van een simkaart in je telefoon te stoppen, download je een eSIM profiel op je telefoon. 

De combinatie van een gewone simkaart en eSIM zorgt ervoor dat je dualsim op je telefoon kunt gebruiken. Op deze manier kun je twee nummers -bijvoorbeeld zakelijk en privé- op één toestel gebruiken. Een ander voordeel is dat je een lokale simkaart in het buitenland kunt gebruiken, waardoor goedkoper bellen en internetten mogelijk is.

Welke smartphones zijn geschikt?

Op dit moment ondersteunen alleen de nieuwste Apple toestellen eSIM:  iPhone XS, XS Max, iPhone XR, iPhone 11 en 11Pro. Later dit jaar volgt ondersteuning voor Android-telefoons.

Sim only én prepaid

Voor nieuwe prepaidklanten van Simyo is het nog niet mogelijk om voor eSIM te kiezen. Dat komt in de toekomst, zo laat de provider weten. Het werkt dus alleen met bestaande prepaidnummers, waarbij je de plastic simkaart gratis kunt verwisselen door eSIM. Vervolgens kun je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Voor Sim only is het al wél mogelijk om meteen voor een nieuw nummer met eSIM te kiezen. Je betaalt de normale prijs als je een nieuw Sim only abonnement afsluit en geen extra kosten voor eSim. Ook kun je je huidige simkaart op elk moment gratis vervangen door eSIM via de Mijn Simyo-app.

T-Mobile en Simyo

Op de consumentenmarkt zijn T-Mobile en Simyo de eerste twee providers die eSIM ondersteunen. Het grootste verschil is dat je bij Simyo ook met prepaid gratis gebruik kunt maken van eSIM mits je een geschikt toestel hebt. Bij T-Mobile kan het alleen bij abonnementen en betaal je eenmalig € 5,09. Tenzij je er meteen een geschikt toestel bij koopt, dan is het gratis. Op de zakelijke markt biedt alleen KPN eSIM ondersteuning. Het is nog niet bekend wanneer Vodafone deze dienst gaat aanbieden.

Geactualiseerd: vrijdag 28 februari 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie