Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simyo biedt e-SIM nu ook voor Android

door Jeanet Woldring

simyo-e-sim.PNGSimyo biedt nu ook  eSIM op Android-telefoons.  De KPN-dochter ondersteunde het sinds eind februari alleen op iPhones. Simyo ondersteunt onder meer de Motorola razr en Samsung Galaxy S20.

Digitale simkaart

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt, kun je gebruikmaken van deze functie. Dankzij eSIM heb je ruimte voor een extra simkaart, zodat je makkelijk kunt schakelen tussen je privé- en werknummer. En in het buitenland kun je bijvoorbeeld een lokale simkaart gebruiken.

Abonnees en prepaidgebruikers

ESIM werkt voor bestaande en nieuwe klanten en voor abonnees en prepaidgebruikers. Het omzetten van een fysieke simkaart naar een eSIM werkt via de Mijn Simyo-app. Nieuwe prepaidklanten moeten eerst nog een fysieke simkaart kopen, en kunnen daarna zonder meerprijs overstappen op eSIM.

Welke Android-telefoons?

Ondersteunde telefoons zijn de Samsung Galaxy FoldGalaxy Z Flip, de S20-serie, Motorola razr en recente Google Pixel-modellen.

Op de consumentenmarkt zijn T-Mobile en Simyo de eerste twee providers die eSIM ondersteunen. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie