Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simpel naar andere internetprovider

5 reacties

Internetgebruikers moeten na de zomer zonder problemen kunnen overstappen naar een andere provider. Als dat dan nog niet mogelijk is, krijgen de aanbieders strenge regels opgelegd. Dit ultimatum stelt staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk, die in juni met de internetproviders over hun plannen spreekt.

De staatssecretaris vindt het ‘onacceptabel’ dat veel mensen dagen zonder internet zitten als zij van aanbieder veranderen. Het gaat om een derde van de overstappers. Nog eens 30 procent kampt met andere technische mankementen en een kwart heeft problemen met het opzeggen van zijn abonnement. Geregeld blijft de oude provider nog lange tijd rekeningen sturen.

Goede wil 
Overstapproblemen zijn niet zozeer het gevolg van onwil, maar eerder van het feit dat een overstap betekent dat verschillende partijen een groot aantal processtappen onderling moet regelen. Telecomwaakhond Opta licht het als volgt toe: De provider maakt gebruik van het netwerk van een DSL-aanbieder (partijen als KPN, Orange en Versatel/Tele2) of dat van een kabelexploitant. De DSL-aanbieders maken weer gebruik van het netwerk van KPN. Bij een overstap zijn er dus afspraken nodig op verschillende niveaus: tussen internetproviders onderling, tussen de provider en de DSL-aanbieder, tussen de DSL-aanbieders onderling en tussen de DSL-aanbieder en KPN als netwerkaanbieder. Vooral deze complexiteit leidt in de praktijk vaak tot problemen."

Sommige problemen worden echter ook veroorzaakt door de overstappers zélf, omdat zij niet de juiste stappen ondernemen. Internetten.nl biedt daarom gratis een handige Overstaphulp, waarmee u in 3 stappen veilig kunt overstappen en waardoor u hooguit een paar uur zonder internetverbinding zit. 

Al twee jaar onderhandelingen overstapproblematiek
Vanaf 2005 houden EZ en OPTA zich al bezig met de overstapproblematiek. Zij voerden gesprekken met onder andere KPN, het samenwerkingsverband van telecomaanbieders ACT en de brancheorganisatie van Nederlandse kabelbedrijven VECAI. Er wordt hard gewerkt om overstappen vlotter te laten verlopen, aldus FIST, een overlegplatform waarin providers als KPN, Orange, Tele2 en Tiscali samenwerken. De bedoeling is dat overstappers het in de toekomst nog maximaal twee uur zonder internet hoeven te stellen. 

Niet alle betrokkenen werken echter even hard mee volgens het Algemeen Dagblad. Zo zou KPN, dat als onderneming met veruit het grootste marktaandeel er belang bij heeft ‘oude’ klanten te behouden, de technische afhandeling wel iets vlotter mogen laten verlopen, meldt de krant. KPN is zich echter van geen kwaad bewust. ,,Wij houden ons netjes aan de regels. Er is geen sprake van dat wij traineren of de boel saboteren.’’

Doorbraak: Geschillencommissie internetaanbieders
Half februari meldde de consumentenbond een doorbraak: de start van een geschillencommissie voor internetaanbieders. Vanaf mei 2007, na ongeveer twee jaar onderhandelen, zo meldt OPTA, kunnen consumenten bij deze commissie terecht met hun klachten over hun internetaanbieder. Onder andere KPN, Orange, Tiscali, XS4ALL, Speedlinq en de kabelbedrijven @Home, UPC en Casema hebben zich bij de geschillencommissie aangesloten.

Staatssecretaris Heemskerk is er echter nog niet gerust op. Uit onderzoek van telecomwaakhond Opta blijkt dat veel mensen nog altijd niet durven overstappen, uit angst voor ‘gedoe’. Heemskerk: ,,Consumenten moeten weten waar ze terecht kunnen bij problemen. Uitval van internet moet tot een minimum beperkt.’’

Overstappen koud kunstje met Overstaphulp van Internetten.nl
Toch is overstappen naar een andere provider een koud kunstje met de Overstaphulp. Als u de 3 stappen goed doorloopt, zit u hooguit een paar uur zonder internetverbinding! 
Lees ook: Wisselen van breedbandprovider 

Wat zijn uw ervaringen? Laat het ons weten! We zijn vooral ook benieuwd naar positieve ervaringen. Plaats een reactie!

Reacties (5)

Geplaatst door: j veenstra ()

waarschuwing!!!!!!!!!!!!!


Ik ben overgestapt van compuserve naar orange, dit is mijn derde overstap, altijd is het goed gegaan en nu dus niet, op 1 januari zou de overstap zijn, tot nu toe heb ik nog geen adsl en vermoedelijk zal dat nog enkele weken gaan duren.

Ik heb verschillende malen met de klantenservice van orange gebeld, meer dan een uur aan de lijn gehangen,ze maken er nu een case van, dit betekend dat ze op de achtergrond de lijnen gaan testen, in wat voor tijdsbestek dat gaat kon de klantenservice mij niet vertellen, kon best wel minimaal 5 dagen tot enkele weken duren, dan zou er misschien ook nog eens een monteur langs komen.

op mijn vraag of ik de aanmelding kon annuleren was het antwoord nee, alleen als ze 2 maanden lang geen adsl zouden leveren was ik gerechtigd om te annuleren, 2 maanden mag ik zonder internet zitten.
Dit zou in de algemene voorwaarden van orange staan.

Dus mensen stap nooit, maar dan ook nooit, nooit over naar orange, gaar het mis dan kun je maanden zonder internet komen te zitten.

Geplaatst door: Johan ()

Overstappen naar tweak ging technisch probleemloos. Alleen xs4all deed buitengewoon moeilijk. Nadat ik van tweak de datum van de overstap gekregen had, heb ik opgezegd bij xs4all. Met in achtneming van de opzegtermijn heb ik opgezegd bij xs4all. Xs4all bevestigt de ontvangst van mijn opzegging.
Maarrrrrrr, xs4all neemt mijn opzegging pas in behandeling wanneer zij van hun netwerkprovider (kpn) bericht krijgen van mijn overstap.
Hoe bestaat het !!!
Dat een bedrijf als xs4all, dat vroeger zoveel aanzien had, zich zo opstelt.
Volkomen in strijd met hun eigen opzegvoorwaarden en juridisch gezien van de zotte. Maanden ging er over heen voordat xs4all in de gaten kreeg dat ik al lang en breed vertrokken was. En in de tussentijd was het dus storneren van incasso`s en terugsturen van acceptgiro`s

Geplaatst door: Daniela ()

En hoe zit het dan als je gaat samenwonen en je hebt allebei een andere internetprovider? Volgens Tiscali moet één van ons zijn contract opzeggen, maar bij beide providers ben je gebonden aan een jaarcontract die je moet "afkopen"

Geplaatst door: W. Weenink ()

Wat als de nieuwe provider je, bij stap 3, niet van internet voorziet? Het koud kunstje leek bij mij meer op een koude kermis!

Opmerking van de redactie op 27-08-2007
We ontvangen graag wat meer informatie, w.o. postcode, zodat we het probleem wellicht kunnen achterhalen.
Geplaatst door: riley ()

Ik stap elk jaar weer over naar een andere dsl-provider. Hierdoor profiteer je elke keer weer van de hoge kortingen en een gratis modem (en splitterpakket) van de nieuwe provider.
Ik ben nu 2 keer van dsl-provider gewisseld en dit is beide keren goed gegaan. Beide keren eerst het nieuwe abonnement aangevraagd en vervolgens na ongeveer 7 werkdagen het oude abonnement opgezegd, zoals beide keren ook door de nieuwe isp aangegeven.
Binnenkort ga ik voor de derde keer wisselen van provider en ik heb er vertrouwen in dat het weer goed zal gaan.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie