Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Simpel meest aanbevolen provider

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

simpel.gifin de eerste helft van 2019 is Simpel de meest aanbevolen provider van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Telecompaper. Wat zijn de redenen om deze Sim only aanbieder aan te bevelen?

'Word of Mouth'-ranking

Telecompaper komt elk half jaar met een zogeheten 'Word of Mouth'-ranking. De ranking is gebaseerd op de mate waarin aanbieders van mobiele diensten worden aanbevolen door klanten. Het is voor Simpel de eerste keer dat ze bovenaan zijn geëindigd. Simyo is van de troon gestoten en staat daardoor op plek twee gevolgd door KPN. Simpel zag het aandeel klanten dat het merk aanbeveelt de afgelopen drie jaar stijgen naar 79 procent in de eerste helft van 2019. simpel-meest-aanbevolen-provider-2019.PNG

Kleine verschillen

De scores liggen overigens dicht bij elkaar. De nummers 2 tot en met 9 verschillen maximaal 6 procentpunten. Verder blijkt uit de analyse dat klanten mobiele aanbieders positiever beoordelen. Zo is er een lichte stijging bij Hollandsnieuwe, Tele2 en Vodafone. Youfone eindigt op de laatste plaats, maar is het afgelopen half jaar wel sterk gestegen met 7 procentpunt. Daarentegen is er een lichte daling te zien bij de aanbieders Simyo en Ben.

Prijs-kwaliteitverhouding belangrijkst

Uit het onderzoek blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkst is om een mobiele provider aan te bevelen. Ook de maandelijkse kosten en de kwaliteit van verbinding en bereik wordt als belangrijk genoemd. Simpel maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile. 

Zoals op Bellen.com bericht won T-Mobile's mobiele netwerk opnieuw de Ookla Speedtest Award voor het snelste mobiele netwerk van Nederland. 4G van Simpel heeft een downloadsnelheid tot 75 Mbps en een uploadsnelheid tot 10 Mbps. T-Mobile zelf haalt een gemiddelde downloadsnelheid van 78,10 Mbps en een gemiddelde uploadsnelheid is 18,24 Mbps.

Geactualiseerd: maandag 19 augustus 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.