Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simpel meest aanbevolen provider

door Jeanet Woldring

simpel.gifin de eerste helft van 2019 is Simpel de meest aanbevolen provider van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Telecompaper. Wat zijn de redenen om deze Sim only aanbieder aan te bevelen?

'Word of Mouth'-ranking

Telecompaper komt elk half jaar met een zogeheten 'Word of Mouth'-ranking. De ranking is gebaseerd op de mate waarin aanbieders van mobiele diensten worden aanbevolen door klanten. Het is voor Simpel de eerste keer dat ze bovenaan zijn geëindigd. Simyo is van de troon gestoten en staat daardoor op plek twee gevolgd door KPN. Simpel zag het aandeel klanten dat het merk aanbeveelt de afgelopen drie jaar stijgen naar 79 procent in de eerste helft van 2019. simpel-meest-aanbevolen-provider-2019.PNG

Kleine verschillen

De scores liggen overigens dicht bij elkaar. De nummers 2 tot en met 9 verschillen maximaal 6 procentpunten. Verder blijkt uit de analyse dat klanten mobiele aanbieders positiever beoordelen. Zo is er een lichte stijging bij Hollandsnieuwe, Tele2 en Vodafone. Youfone eindigt op de laatste plaats, maar is het afgelopen half jaar wel sterk gestegen met 7 procentpunt. Daarentegen is er een lichte daling te zien bij de aanbieders Simyo en Ben.

Prijs-kwaliteitverhouding belangrijkst

Uit het onderzoek blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkst is om een mobiele provider aan te bevelen. Ook de maandelijkse kosten en de kwaliteit van verbinding en bereik wordt als belangrijk genoemd. Simpel maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile. 

Zoals op Bellen.com bericht won T-Mobile's mobiele netwerk opnieuw de Ookla Speedtest Award voor het snelste mobiele netwerk van Nederland. 4G van Simpel heeft een downloadsnelheid tot 75 Mbps en een uploadsnelheid tot 10 Mbps. T-Mobile zelf haalt een gemiddelde downloadsnelheid van 78,10 Mbps en een gemiddelde uploadsnelheid is 18,24 Mbps.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Navigatie