Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Sim only voordeligst voor gemiddelde beller

door Jeanet Woldring Leestijd: 5 minuten

Ligt jouw maandelijkse telefoonverbruik ongeveer op 135 belminuten, 25 sms’jes en 520 MB per maand? Dan ben je een gemiddelde mobiele beller volgens de cijfers van onze RekeningScan over het eerste kwartaal van 2015. In vergelijking met het vorige kwartaal nam het aantal MB’s behoorlijk toe, steeg het aantal belminuten licht en bleef de hoeveelheid sms’jes gelijk. Welke provider is het voordeligst voor dit profiel?

Meer data, belminuten en hetzelfde aantal sms’jes

Een gemiddelde beller verbruikt nu zo’n 135 minuten + 25 sms’jes + 520 MB per maand. De trend heeft zich doorgezet dat mensen weer meer gaan bellen, opnieuw iets minder sms’en en fors meer data verbruiken. Vorig kwartaal stond het verbruik nog op 130 minuten, 25 sms’jes en 410 MB per maand. Het aantal MB’s is ten opzichte van vorig kwartaal gestegen met 110 MB. Wanneer we de gegevens vergelijken met die van een jaar geleden zien we een toename van meer dan 200 MB!

Voordeligste provider voor 135 min + 25 sms + 520 MB

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste abonnement, sim only, hybride en prepaid is voor de duur van 1 en 2 jaar. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals (start)minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid tegoed etc.

Peildatum: 13-04-2015

Abonnement 1 jr. Sim only 1 jr. Hybride Prepaid
Basis Sim+1 GB+300 min.+100 sms   800MB/min/sms  Slim Only Combideal  Prepaid met bundel 20
Gemiddeld € 19,25 p/mnd Gemiddeld € 14 p/mnd Gemiddeld € 15,99 p/mnd Gemiddeld € 14,75 p/mnd
 Abonnement 2 jr.  Sim only 2 jr.  Hybride  Prepaid
 300min/sms + 500 MB  3,50 euro+500 MB+ onbeperkt sms  Slim only Combideal  Prepaid met bundel 20
 Gemiddeld € 14,45  Gemiddeld € 10,92  Gemiddeld € 15,99  Gemiddeld € 14,75

Sim only voordeligst voor gemiddelde beller

Het voordeligst ben je uit met een sim only. Voor een 1-jarig abonnement biedt hollandsnieuwe de beste deal. Het abonnement is nog ‘vers’ want op 8 april kwam de provider plotseling met nieuwe abonnementen. Kies je voor het sim only abonnement dan betaal je maandelijks gemiddeld 14 euro en krijgt hiervoor 800 MB of 800 belminuten of 800 sms’jes. 

Bij Simpel ben je het voordeligst uit voor een 2-jarig sim only product. Maandelijks betaal je gemiddeld zo'n 11 euro voor 240 belminuten, onbeperkt sms en 1 GB aan data. Dit is een tijdelijke actie die Simpel biedt tijdens de ‘verdubbeldagen’, waarbij minuten en data worden verdubbeld. Vergelijk je de goedkoopste opties van een 1-jarig en 2-jarig abonnement? Dan zie je dat de maandelijkse kosten van het 2-jarig sim only product ongeveer 3 euro lager liggen dan wanneer je een 1-jarig product van hollandsnieuwe kiest.

T-Mobile en Ben goedkoopste abonnementen

Het goedkoopste abonnement voor een duur van 12 maanden is het Basis sim abonnement van T-Mobile. Voor 19,25 euro per maand krijg je 1 GB, 300 minuten en 100 sms’jes. Provider Ben biedt je het voordeligste 2-jarig abonnement. Je krijgt 300 minuten of sms’jes en 500 MB voor 14,45 euro per maand, een verschil van bijna 5 euro ten opzichte van het 1-jarig abonnement van T-Mobile.

Vrijwel altijd zijn de maandelijkse kosten lager wanneer je een abonnement afsluit voor 24 maanden. Maar let op: wanneer je een smartphone bij je abonnement kiest zijn de maandelijkse kosten vaak hoger vanwege de afbetaling van je toestel. Heb je al een nieuwe smartphone in gedachten? Vergelijk dan eens of het goedkoper is om het toestel los aan te schaffen in combinatie met een sim only, prepaid of hybride of dat je beter kunt kiezen voor een abonnement + toestel.

Prepaid of Hybride?

Wil je liever niet vast zitten aan een contract dan is prepaid van Lyca Mobile ook een optie. De gemiddelde maandelijkse kosten liggen op 14,75 euro. Let er wel op dat je bundel maar 3 maanden geldig is. Heb je een telefoon die geschikt is voor 4G? Lyca Mobile introduceerde onlangs ook twee 4G-bundels waarmee je snel kunt internetten. AH Mobiel biedt je het voordeligste hybride product. Maandelijks betaal je 16 euro waarvoor je 300 minuten, 100 sms'jes en 1 GB krijgt. Het Slim Only product is een mengvorm tussen een sim only abonnement en prepaid. De eerste maand betaal je 5 euro en krijg je hierbij 5 euro gratis beltegoed in het startpakket. Wel is het belangrijk om te weten dat het puur gericht is op smartphone gebruikers, opwaarderen kan namelijk alléén via de Slim Only app.

Ander belprofiel?

Heb je een ander belprofiel? Vul dan je verbruik in op de Belwijzer of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt dan razendsnel een gratis advies voor een passend abonnement. En vergelijken loont, want vaak blijkt dat mensen onnodig tientallen euro’s teveel betalen voor hun mobielabonnement doordat zij een te grote of juist te kleine bundel hebben afgesloten.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.