Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Sim only opnieuw voordeligst voor gemiddelde beller

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Ligt jouw maandelijkse telefoonverbruik ongeveer op 135 belminuten, 20 sms’jes en 520 MB per maand? Dan ben je een gemiddelde mobiele beller volgens de cijfers van onze RekeningScan over het tweede kwartaal van 2015. In vergelijking met het vorige kwartaal bleef het verbruik nagenoeg gelijk, alleen het aantal sms’jes daalde licht. Youfone is nu de voordeligste provider voor dit profiel. Voor iets meer dan een tientje per maand zit je gebeiteld. Benieuwd hoe dit zit? 

Evenveel data en belminuten, iets minder sms’jes

Een gemiddelde beller verbruikt nu zo’n 135 minuten + 20 sms’jes + 520 MB per maand. Vorig kwartaal stond het verbruik op net zoveel belminuten en data. Het aantal sms'jes is ten opzichte van het eerste kwartaal gedaald met gemiddeld 5 sms'jes per maand.

Voordeligste provider voor 135 min + 20 sms + 520 MB

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste abonnement, sim only, hybride en prepaid is voor de duur van 1 en 2 jaar. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals (start)minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid tegoed etc.

Peildatum: 7-07-2015

Abonnement 1 jr. Sim only 1 jr. Hybride Prepaid
 
 800 MB/min/sms 1 jaar  250 min/sms met 700 MB  Slim Only Combideal  Prepaid met bundel 30
Gemiddeld v.a. € 16,50 p/mnd Gemiddeld € 12,83 p/mnd Gemiddeld € 25,41 p/mnd Gemiddeld € 23,00 p/mnd
 Abonnement 2 jr.  Sim only 2 jr.  Hybride  Prepaid
 
 800 MB/min/sms 2 jaar  250 min/sms met 700 MB  Slim only Combideal  Prepaid met bundel 30
 Gemiddeld v.a. € 14,25  Gemiddeld € 10,42 p/mnd  Gemiddeld € 25,41 p/mnd  Gemiddeld € 23,00

Youfone voordeligste sim only voor gemiddelde beller

Het voordeligst ben je uit met een sim only. Voor een 1-jarig abonnement biedt Youfone de beste deal. De berekende kosten bedragen gemiddeld € 10,42 per maand voor 250 min/sms met 700 MB. Voor een 2-jarig contract ben je nog een paar euro goedkoper uit: je betaalt dan € 10,42 per maand voor dezelfde sim only bundel.

hollandsnieuwe goedkoopste abonnementen

Het goedkoopste abonnement voor zowel de duur van 12 maanden als van 24 maanden biedt hollandsnieuwe. Voor € 16,50 per maand krijg je 800MB/min/sms, je zit er dan een jaar aan vast. Sluit je dit contract voor 2 jaar af, dan betaal je € 14,25 per maand.

Vrijwel altijd zijn de maandelijkse kosten lager wanneer je een abonnement afsluit voor 24 maanden. Maar let op: wanneer je een smartphone bij je abonnement kiest, zijn de maandelijkse kosten vaak hoger vanwege de afbetaling van je toestel. Heb je al een nieuwe smartphone in gedachten? Vergelijk dan eens of het goedkoper is om het toestel los aan te schaffen in combinatie met een sim only, prepaid of hybride of dat je beter kunt kiezen voor een abonnement + toestel.

Prepaid of Hybride: dubbel zo duur

Wil je liever niet vast zitten aan een contract dan is prepaid van Lyca Mobile de goedkoopste optie. Je bent dan wel bijna dubbel zo duur uit dan met een sim only. Let er ook op dat je bundel maar 3 maanden geldig is. AH Mobiel biedt je het voordeligste hybride product. Ook hier ben je aanzienlijk meer kwijt dan bij Youfone.

Ander belprofiel?

Heb je een ander belprofiel? Vul dan je verbruik in op de Belwijzer of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt dan razendsnel een gratis advies voor een passend abonnement. En vergelijken loont, want vaak blijkt dat mensen onnodig tientallen euro’s teveel betalen voor hun mobielabonnement doordat zij een te grote of juist te kleine bundel hebben afgesloten.

Geactualiseerd: woensdag 20 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.