Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Youfone wijzigt Sim only

door Jeanet Woldring

Provider Youfone heeft haar mobiele Sim only abonnementen gewijzigd. Zo is het aantal  abonnementen teruggebracht en geldt er voortaan een minimumverbruik per maand. Daarnaast is het starttarief verhoogd. Afrekenen per gebelde seconde blijft echter gehandhaafd. Ook blijft een abonnement maandelijks opzegbaar.

Goedkoop internationaal bellen
Youfone, die van het T-Mobile netwerk gebruikmaakt, is sinds september actief op de mobiele markt. Vooral voor mobiele bellers die vaak naar en vanuit het buitenland bellen, is Youfone een gunstige aanbieder met lage tarieven. De provider omzeilt voor een groot deel de hoge roamingtarieven met een zogeheten callback systeem.

Bellen per seconde, geen bundels
Verder onderscheidt Youfone zich door per gebelde seconde af te rekenen (ook internationaal), waardoor  de gemiddelde beller maandelijks zo'n 24% goedkoper uit is. Als u bijvoorbeeld 1 minuut en 1 seconde belt, betaalt u bij Youfone voor 61 seconden. En niet voor 2 minuten zoals onlangs ingevoerd door KPN of Vodafone. Bij deze providers betaalt u per minuut. Bij Youfone betaalt u alleen wat u verbruikt. Dat houdt ondermeer in dat er geen belbundels zijn met hoge buitenbundeltarieven en ook geen abonnementskosten. Wel geldt er nu een minimumverbruik van € 2,50 per maand. Dit wordt in de  Tariefvergelijking op Bellen.com  als abonnementskosten meegenomen. 

Per maand opzegbaar
Ook qua contractsduur is Youfone een vreemde 'positieve' eend in de bijt: je kunt per maand opzeggen. Bij de grote aanbieders zit je doorgaans één of twee jaar vast aan een Sim only abonnement. Alleen T-Mobile's dochter Ben heeft -net als Youfone- maandcontracten.

Starttarief van 7 naar 10 cent
Het starttarief gaat omhoog van 7 naar 10 cent per gesprek. Dit geldt ook voor het bellen naar het buitenland. Hiermee is Youfone met Rabo Mobiel nog één van de weinigen die met een starttarief werkt. Anderen berekenen de eerste minuut volledig of -veel erger- elke minuut volledig. Het minuuttarief blijft 7 cent en een sms'je kost 9 cent. Met behulp van de Belwijzer Mobiel kunt u laten uitrekenen of Youfone voor uw belgedrag een goedkope aanbieder is.

Door een abonnement af te sluiten bij Youfone steunt u indirect de goede doelen KidsRights en Sunday Foundation. Beide stichtingen zetten zich in voor de basisrechten van de meest kwetsbare mensen wereldwijd. Youfone draagt een percentage van de winstmarge af aan deze organisaties en steunt daarmee wereldwijde initiatieven en ontwikkelingsprojecten.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie