Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Siemens stoot mobiele telefoons af

Siemens doet zijn mobiele telefoons de deur uit. Het Duitse concern verkoopt de GSM-tak aan het Taiwanese bedrijf BenQ. 
 
De GSM-activiteiten van Siemens zijn al geruime tijd verliesgevend. Het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg het negatieve saldo 138 miljoen euro. Het bedrijf heeft maandenlang naar een overnamekandidaat gezocht en vergeefse gesprekken gevoerd met Motorola.

Hoeveel BenQ, een afsplitsing van het Acer-concern, op tafel legt, is niet bekendgemaakt. Het Taiwanese bedrijf dat zelf ook mobiele telefoons maakt,  kan de merknaam Siemens nog vijf jaar aanhouden. BenQ produceert ook veel voor andere ondernemingen, onder meer laptops en platte monitoren.

Siemens, vijfde op de wereldranglijst van mobieltjes, is niet het eerste bedrijf dat zijn mobiele telefoons afstoot. Vorige maand verkocht het Franse Alcatel zijn mobiele telefonie aan het Chinese TCL. In 2001 vormde het Zweedse Ericsson een gezamenlijke onderneming met het Japanse Sony en deed Philips de productie van mobieltjes over aan China Electronics Corporation.

Gepubliceerd: dinsdag 7 juni 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie