Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Siemens presenteert veel nieuws op Cebit

Siemens is tamelijk optimistisch over de mobiele telecommarkt. Dat heeft de Duitse 'mobieltjesmaker' gezegd aan de vooravond van de CeBIT, 'werelds grootste ICT-beurs, die van 17 tot en met 24 maart in Hannover gehouden wordt.

Op deze beurs die vanavond officieel geopend wordt door Bondskanselier Schröder, worden verscherpte veiligheidsmaatregelen getroffen. Aanleiding hiertoe zijn de terroristische aanslagen in Madrid.

Tijdens een persconferentie heeft Siemens aangegeven komend jaar veel te verwachten van de diensten op de mobieltjes. Er wordt daarom een groot aantal telefoons op de markt gebracht met allerlei extra's, zoals mms en camera-telefoons. Er komt zelfs een dect-telefoon ('vast' toestel) met mms. Als nieuwe mobiele telefoons worden o.a. de U15 (met UMTS) genoemd en de M65, een robuust mobieltje speciaal voor buiten.

Voor thuisgebruikers die willen bellen via internet introduceert Siemens de Skype telefoon, dit meldt ZDnet. Hiervoor werkt de fabrikant samen met het softwarebedrijf Skype. Het grote voordeel van deze vorm van telefoneren is dat het gratis is, althans nu nog.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie