Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Senioren smartphones vergelijken

door Margot Meendering

Het uitzoeken van een nieuwe seniorentelefoon kan een hele klus zijn. Er zijn veel verschillende telefoons op de markt en ze lijken allemaal op elkaar. Waar moet je op letten als je een nieuwe senioren smartphone wilt kopen? 

Waarom een senioren smartphone?  

Een seniorentelefoon is een toestel voor mensen die niet goed overweg kunnen met een ‘normale’ telefoon. Het is een eenvoudige mobiele telefoon zonder ingewikkelde functies. Daardoor zijn deze toestellen makkelijk in gebruik.  
Voor slechtzienden, doven en slechthorenden hebben seniorentelefoons handige extra opties die makkelijk in te stellen zijn. Het gebruiksgemak van een seniorentelefoon is groot. Seniorentelefoons zijn vaak uitgerust met een SOS noodknop, grote toetsen en een overzichtelijk scherm. Ook werken veel seniorentelefoons goed samen met gehoorapparaten. 

Het grootste verschil tussen een senioren smartphone en een gewone smartphone is het gebruiksgemak. Een seniorensmartphone maakt Whatsappen en internetten op je telefoon toegankelijk voor iemand voor wie een 'gewone' smartphone te complex is. De prijs van een seniorensmartphone ligt vaak lager dan die van een normale smartphone. 

Waar moet ik op letten? 

Als je een nieuwe seniorentelefoon gaat kopen is het belangrijk om na te gaan wat je ermee wilt doen. Wil je kunnen whatsappen en internetten met de kleinkinderen of is sms'en en bellen voldoende? Wil je een touchscreen of liever grote, duidelijke knoppen? Als je kiest voor een smartphone is het van belang om te kijken wanneer het toestel op de markt gekomen is. Nieuwere toestellen worden langer geüpdatet. Je zult er dus langer plezier van hebben dan van een smartphone die al een aantal jaar op de markt is.

Seniorentelefoons in de vergelijking

We vergelijken in onderstaande tabellen een paar seniorentelefoons met elkaar. De eerste tabel is een vergelijking tussen twee senioren smartphones. In de tweede tabel vergelijken we twee ‘tussenvarianten’ met elkaar. De telefoons in dit artikel zijn momenteel alleen los verkrijgbaar. Dit betekent dat je een sim only abonnement bij het toestel afsluit om te kunnen bellen en internetten. Met onze sim only vergelijker kun je uitzoeken welk abonnement het beste bij je past.

Doro 8080 versus Emporia Smart.3

De Doro 8080 en de Emporia Smart.3 zijn allebei smartphones. De toestellen zijn uitgerust met een touchscreen en internetmogelijkheden.

Specificaties

Doro 8080

doro-8080.jpg

Emporia Smart.3

emporia-smart-3.jpg

Scherm (Inch) 5,7" 5,5"
Besturingssysteem Android Android 9 GO
Werkgeheugen 3GB 2GB
Opslagruimte 32GB 16GB
Touchscreen Ja Ja
Soort simkaart Nanosim Microsim
Camera Ja, 16 megapixel Ja, 13 megapixel
Bluetooth Ja Ja
4G Ja Ja
Batterij (mAh) 3200 mAh 2500 mAh
SOS Noodknop Ja Ja
Prijs € 349,00 € 195,00

Doro 7010 versus Doro 7060

De Doro 7010 en 7060 zijn zogenaamde semi-smartphones. De toestellen zijn uitgerust met voorgeïnstalleerde apps, waaronder Whatsapp. De Doro 7010 heeft  de meeste mogelijkheden. Het toestel heeft toegang tot de Google Playstore. Bij de Doro 7060 heb je alleen toegang tot de beperktere appwinkel van besturingssysteem KaiOS. Als je weinig opties wilt, is dit een voordeel.

Specificaties

Doro 7010

doro-7010-2.jpg

Doro 7060

doro-7060.jpg

Touchscreen Nee Nee
Besturingssysteem Android KaiOS
4G Ja Ja
Bluetooth Ja Ja
Wifi Ja Ja
Batterij 1600 mAh 1350 mAh
Soort simkaart Microsim Microsim
Camera Ja, 3 megapixel Ja, 3 megapixel
SOS Noodknop Ja Ja
Ontwerp Bar Clam
Prijs € 99,95 € 115,39

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie