Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Scarlet opent aanval op KPN

door Jeanet Woldring

Telecommunicatiebedrijf Scarlet kondigt via een persbericht aan  haar tarieven niet te zullen verhogen. Aanleiding is de prijsverhoging van KPN die in diverse media nogal wat stof heeft doen opwaaien. 

Verbijsterd
Scarlet is verbijsterd en  zegt wel in staat te zijn 'met een scherp tarief en vooral een goed en helder product te concurreren op de consumentenmarkt'. Het bedrijf kondigt dan ook aan de tarieven niet te zullen verhogen en wil een open huis bieden aan de klanten die door de prijsverhoging zullen (mogen) opzeggen bij KPN.

Directeur Matthijs Kamp: “Scarlet is een gezond bedrijf en zelfstandig draaiend in de
Nederlandse markt. Meerdere merken op de Nederlandse markt zijn dit niet en de vraag is of de
consument dit voldoende doorheeft."
Of Kamp hier doelt op de KPN-merken Telfort, Het Net, XS4ALL of Tele2, Online en Alice is de vraag.

Scarlet wil alles op alles zetten om de concurrentie in Nederland op een hoger niveau te krijgen. "Aan onze inspanningen zal het niet liggen. Daarnaast hebben we uiteraard wel een goede set spelregels nodig, deze vormen de basis.”

OPTA
Scarlet vindt het hoog tijd voor een herevaluatie van de spelregels op de Nederlandse
telecommunicatiemarkt. 'KPN blijft anders eenvoudigweg een monopolist die alle ruimte krijgt om dat te doen wat ze kennelijk kan doen: de prijzen verhogen', zo staat in het persbericht. De marktanalyses van OPTA en de prijsspelregels voor KPN zouden op dit moment nagenoeg allemaal zijn voorgelegd aan de rechter.

Scarlet, sinds 1992 actief in Nederland, biedt een gebundeld dienstenpakket voor consumenten, bestaande uit vaste telefonie, mobiele telefonie en internetdiensten, genaamd Scarlet One. Vorig jaar november kwam Scarlet voor 175 miljoen euro in handen van Belgacom, de 'Belgische KPN'.

Vergelijk alle Internet+Bellen providers via de BELWIJZER 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie