Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Samsung Wave eerste Bada-smartphone

door Jeanet Woldring

Samsung heeft tijdens een persconferentie in Barcelona de Wave aangekondigd. Dit is de eerste smartphone die draait op Samsungs eigen besturingssysteem Bada. Sinds november is bekend dat Samsung aan een eigen besturingsysteem (OS) voor mobieltjes werkt. 

Wave
Het bedrijf  heeft nu tijdens het Mobile World Congress (MWC) de eerste telefoon met het OS aangekondigd. De Wave, ook wel S8500 genoemd, is niet alleen de eerste telefoon met het nieuwe besturingsysteem, maar ook de eerste met Bluetooth 3.0 en de draadloze 802.11n-standaard.

Het mobieltje heeft een 3,3-inch ‘super amoled’-scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels en een TouchWiz 3.0-interface. 

In het toestel zijn een 1GHz processor, 5-megapixelcamera, 2 of 8GB interne opslagruimte en een microSD-kaartgleuf te vinden. De telefoon kan overweg met DivX, XviD, mp3 en wmv, maar biedt geen ondersteuning voor multitouch. Wel kan het mobieltje video in 720p opnemen.

Verkrijgbaar vanaf april 2010.

 

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie