Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Samsung voegt Galaxy Note 3 toe

door Jeanet Woldring

De Samsung Galaxy Note 3 is de nieuwe toevoeging aan de Note-lijn. Het toestel heeft een groter  beeldscherm en is slanker, lichter en krachtiger dan zijn voorganger. De Note3 met 32 GB opslagruimte is vanaf eind september verkrijgbaar voor een adviesprijs van 749 euro.

Verkoopsucces
Twee jaar geleden introduceerde Samsung zijn eerste Galaxy Note. De telefoon had voor die tijd een gigantisch scherm: 5,3 inch. Het bleek een verkoopsucces want Samsung verkocht meer dan tien miljoen exemplaren. Dat niet alleen, Samsung bleek een trendsetter. Inmiddels zijn we bij de derde versie van de Galaxy Note: een 5,7-inch telefoon waarmee je echt kunt multitasken.

Groter, slanker en lichter
De grootste zichtbare verandering zit in het beeldscherm gecombineerd met een slanker en lichter design. De batterij (3,200 mAh) is krachtiger en gaat langer mee. Daarnaast biedt de Note 3 de Multi Window-functie waarmee je kunt switchen tussen applicaties. 

Aankleden naar eigen smaak
De Note 3 is uitgerust met een 13-megapixel camera en kan ook gebeurtenissen vastleggen wanneer er weinig licht is. Naast deze technologische verbeteringen heeft het toestel een kunstleren achterkant met stiksel. De Samsung is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit maar door verwisselbare covers in vele kleuren kun je het toestel aankleden naar eigen smaak.


Vernieuwde S Pen en S Note
Ondanks het notitieblok-ontwerp dankt de Note zijn naam aan de bijgeleverde S-pen. Deze zit nog steeds gestoken aan de achterzijde, maar heeft meer opties. Zo kunnen gebruikers met de S-pen op vrijwel elke plek op het scherm het Air Command-menu oproepen. 

De Air Command geeft toegang tot meerdere functionele functies. Met de Action Memo kunnen gebruikers een handgeschreven notitie maken op het scherm die vervolgens automatisch wordt omgezet naar opgemaakte tekst. Zo kun je direct een telefoonnummer bellen nadat je deze hebt opgeschreven. 

Met het Scrapbook kun je content organiseren. Wanneer je met de S-Pen ergens een rondje omheen tekent, wordt datgene opgeslagen in je Scrapbook. Met de S Finder zoek je uitgebreid naar content. Door een datum of plaats in te voeren worden gerelateerde documenten en gebeurtenissen doorzocht en op één plek verzameld. 

De Pen Window is een functie waarmee gebruikers over de app die zij gebruiken een rechthoek tekenen. Deze kan vervolgens worden gevuld met een tal van andere apps, zoals Facebook, agenda maar ook de browser. Het venster is vervolgens rond te slepen over het scherm terwijl de onderliggende app blijft functioneren. Gebruik de S-Pen dus niet alleen voor het maken van aantekeningen, maar krijg een multitask ervaring door een klein apllicatie-window te openen.

De nieuwe Note kan ook worden gesynchroniseerd met een Samsung account. Daarnaast heb je toegang vanaf verschillende apparaten, zoals bijvoorbeeld je laptop.

Videosharing is een uitbreiding op Group Play. Group Play is geïntroduceerd op de Galaxy S4 en maakt het mogelijk om dezelfde muziek als je vrienden af te spelen, samen te gamen en documenten te delen. Met videosharing kun je nu ook filmpjes delen en die samen met je vrienden bekijken.

Op afstand onklaar maken
Tot slot kun je met Find My Mobile het toestel onklaar maken als je deze kwijt bent. Je kunt de instellingen van de smartphone terugzetten naar de fabrieksinstellingen en op afstand je gegevens verwijderen.

Gepubliceerd: maandag 23 september 2013
Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie