Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Samsung presenteert Galaxy Note7

Leestijd: 2 minuten

samsung.gifSamsung heeft geprofiteerd van de succesvolle Galaxy S7 serie en kostenbesparingen. De winst van het afgelopen kwartaal was de hoogste van de afgelopen twee jaar. Mogelijk zorgt de Galaxy Note7 eveneens voor goede resultaten. Het nieuwste vlaggenschip wordt vandaag gepresenteerd en live uitgezonden via Samsungs nieuwssite.

Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge zijn tot vandaag de nieuwste smartphones van Samsung. De phablets hebben een 5,5 inch scherm, een mooi design en zijn bestand tegen water en stof. Samsung-galaxy-s7.jpgSelfies worden gemaakt met de 5 megapixel camera. Voor andere foto's is de 12 megapixel achtercamera. Deze foto's kunnen worden opgeslagen in het 32 of 64 GB geheugen. De toestellen beschikken over een gyroscoop, wat ze zeer geschikt maakt om bijvoorbeeld Pokémon Go op te spelen. Bovendien hoef je niet zo bang te zijn voor een regenspatje.

Galaxy Note7: nieuw vlaggenschip

Ook in de tweede helft van het jaar verwacht Samsung veel S7-smartphones te verkopen. Daarnaast moet 'een nieuw vlaggenschip' voor goede resultaten zorgen. De fabrikant doelt daarmee op de Galaxy Note7 die op 2 augustus wordt gepresenteerd. Het evenement vindt plaats in New York om 11 uur plaatselijke tijd. Ook in Rio de Janeiro en Londen wordt het toestel vandaag getoond. 

Omzet en winst

De omzet was omgerekend 40,8 miljard euro, een stijging van 5 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Daarvan hield het bedrijf een operationele winst over van 6,5 miljard euro, meer dan vooraf werd verwacht. Apple had tegenvallende verkopen, waarvan het Koreaanse concern heeft geprofiteerd. Veel Amerikaanse telecombedrijven deden de S7 in de aanbieding, waardoor Samsung promotie- en marketingkosten kon besparen. Of dat ook het geval zal zijn met de komst van de nieuwe iPhone in september, is afwachten.

Positie smartphonemarkt 

Samsung breidde de leidende positie op de smartphonemarkt uit. De fabrikant verkocht 3,4% meer telefoons. Daarnaast wonnen ze marktaandeel van Apple en Huawei. Wel zijn de goedkopere Chinese concurrenten Oppo en Vivo in opkomst. Oppo is zelfs al marktleider in China.

Geactualiseerd: dinsdag 2 augustus 2016
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie