Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Samsung presenteert de Soul

Maandag  toonde Samsung nieuwe handsets op het Mobile World Congress in Barcelona. Tijdens de beurs die tot vrijdag duurt, maken veel telefoonfabrikanten nieuwe toestellen bekend. 

Samsung onthult een variatie aan lifestyle telefoons en noemt ‘Soul’ de kroon op de Ultra Edition-serie. Naar eigen zeggen zullen muziekfanaten, zakelijke gebruikers en fashionista’s versteld staan van de nieuwe collectie. Hieronder een bloemlezing.


Soul staat voor ‘The Spirit Of Ultra’. Het lichtgewicht mobieltje is slechts 12,9 mm dun. Toch heeft deze telefoon geavanceerde mogelijkheden zoals een 5 megapixel camera met veel fotofuncties en een razendsnelle 7.2 Mbps HSDPA-verbinding. Deze snelheid wordt overigens door geen enkele operator in Nederland aangeboden. Extra muziekfuncties zijn music library navigation, digitale versterkertechnologie van Bang & Olufsen en een 3.5 inch headset-adapter. De functies onder de toetsen passen zich automatisch aan op wat de gebruiker op dat moment aan het doen is (zoals bellen, internetten, muziek beluisteren). Zo lichten de muziekgerelateerde icoontjes op wanneer de muziekspeler aanstaat. Het toestel komt halverwege april op de markt. 

Een mobiele telefoon voor elke lifestyle
Voor degene die een volledig multimediapakket wil zonder in te leveren op mobiliteit is er de Samsung G810. En via DVB-H kun je met de P960 tv kijken  op je mobieltje. DVB-H is de mobiele variant van ether-tv. Tot nu toe zijn er maar weinig toestellen die de 'mobiele Digitenne' van KPN ondersteunen, maar daar komt dit jaar verandering in.

Voor multimediafans die willen genieten van muziek en fotografie op niveau, biedt Samsung ook volop keuze. Volgens de aanbieder heeft de F400 'het beste geluid' dankzij digitale versterkertechnologie van Bang & Olufsen en de speciaal ontworpen muzieknavigatietoets. Achter de dual-slider schuilen indrukwekkende hi-fi luidsprekers. 

Een ander nieuw model is de F480, een 5 megapixel camera-phone met een volledig touch screen. Wie efficiëntie en stijl op de werkvloer zoekt, kiest volgens de fabrikant voor de i780 of een ander model uit de collectie smartphones met besturingssystemen zoals MS Windows Mobile en Symbian. Samsung kiest nadrukkelijk niet voor één bepaald besturingssysteem: de telefoons werken onder Windows Mobile, Symbian en Linux. Dat laatste systeem gebruikt Samsung voor de zakelijke toestellen.

Wimax
Samsung demonstreert op de beurs ook een prototype van een Wimax-toestel dat 'vloeiend' video kan streamen zonder haperen, terwijl het wisselt van Wimax naar een GSM-netwerk.

Vergelijk alle mobieltjes op TOESTELWIJZER. Klik hier voor gratis toestellen met goedkoopste abonnement

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie