Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Samsung Omnia met ingebouwde HD camcorder

door Jeanet Woldring

Mobieltjesfabrikant Samsung introduceert de Omnia HD. Naar eigen zeggen de eerste smartphone met een ingebouwde HD camcorder die in 720p resolutie kan opnemen. Daarnaast zit er een digitale fotocamera in met een resolutie van 8 megapixels.

De Omnia HD lijkt op dit gebied vergelijkbaar met de eveneens in Barcelona aangekondigde Nokia N86 8MP, die in het tweede kwartaal verwacht wordt. 

De HD-kwaliteit van de opnames via de Omnia zijn niet in HD-kwaliteit op het 3,7 inch AMOLED scherm (360 x 640 pixels) van het mobieltje zelf te zien, maar wel op een HDTV-scherm of een computer beeldscherm. Opvallend is dat de Omnia HD niet meer zal draaien op Windows Mobile, zoals de huidige Omnia, maar op het Symbian besturingssysteem. 

Het scherm kan 16 miljoen kleuren laten zien. Om de HD opnamen op te kunnen slaan, zal het nodig zijn om wat extra geheugen in de telefoon te hebben.  Er kan uiteraard een geheugenkaartje in de telefoon worden geplaatst.

Naast de HD mogelijkheden beschikt de telefoon over bijna alle opties die je van een moderne gsm verwacht. Deze Samsung touchscreen telefoon zou wel eens een geduchte concurrent kunnen worden van de populaire iPhone van Apple. 

Toestelwijzer en Belwijzer
Wat de prijs zal zijn en wanneer het toestel op de markt verschijnt, is nog niet bekend. De Samsung Omnia HD wordt binnenkort opgenomen in de Toestelwijzer, waar u de populairste mobiele telefoons kunt vergelijken. Raadpleeg de Belwijzer Mobiel voor het beste (goedkoopste) advies voor gsm abonnementen, prepaid en sim only.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie