Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Samsung lanceert Galaxy Note 10.1

door Jeanet Woldring

Samsung heeft vandaag ook voor het eerst de nieuwe Galaxy Note 10.1 aan de wereld getoond.

Het scherm van de nieuwe tablet heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels wat overeenkomt met de Nexus 10 die het bedrijf in samenwerking met Google heeft gemaakt.

De 3G/Wifi-variant draait op een 1,9GHz quadcore-processor terwijl de LTE(4G)-versie een snelheid heeft van 2,3 GHz. Daarnaast beschikt de tablet over 3GB aan werkgeheugen.
Evenals eerdere Galaxy Notes zal Samsung een 'slimme pen' meeleveren die volgens het bedrijf weer is verbeterd. Ditmaal is het zelfs mogelijk om een tweede scherm op de tablet te trekken waarin extra functies van een app op te roepen zijn.

Multitasken

Door die verbeterde S Pen is multitasken makkelijker geworden. Gebruikers kunnen een menu oproepen door de pen vlakbij het scherm te houden. Daarna kan het scherm in tweeën worden gedeeld, en kunnen tekst en foto's van de ene naar de andere app worden gesleept.

Daarnaast kunnen gebruikers altijd apps als de rekenmachine oproepen bovenop de app die openstaat. Ook die optie zit in het nieuwe stylus-menu. Gebruikers tekeken daarvoor met de pen een rechthoek op het scherm en in het getekende rechthoek komt dan bijvoorbeeld een rekenmachine. Het venster is vervolgens rond te slepen boven de openstaande app.

De Note 10.1 zal verkrijgbaar zijn in een wifi-, wifi/3G- en wifi/4G-versie. Prijzen of releasedata zijn nog niet bekend. De adviesverkoopprijs is vanaf 599 euro.

Nu.nl

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie