Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Samsung introduceert iPod onder de mobieltjes

Leestijd: 2 minuten

Met de nieuw uitgebrachte Samsung X830 zijn een mp3-speler, met het gebruiksgemak van een iPod, én een mobiele telefoon verenigd in een enkel compact apparaat. Zo heeft het toestel het bekende handige draaiwieltje en een flash geheugen van maar liefst 1 GB, terwijl het slechts 72 gram weegt.

Wat het meest in het oog springt is het draaimechanisme waarmee in een enkele beweging geschakeld kan worden tussen een telefoon en een mp3-speler. Wanneer deze gesloten is zijn een afspeellijst en equalizer zichtbaar in het display. Behalve mp3 bestanden kan het toestel .ogg bestanden afspelen die met een vergelijkbare geluidskwaliteit minder geheugen innemen en is het mogelijk downloads uit online muziekwinkels, die vaak beveiligd zijn met Windows Media DRM beveiliging, af te spelen.

Met het geheugen van 1 GB kunnen ongeveer 250 nummers opgeslagen worden, helaas is het echter niet mogelijk het geheugen uit te breiden. Wel erg handig is de mogelijkheid om een Bluetooth headset draadloos aan te sluiten, of een standaard 3,5 mm koptelefoon. Alle nummers in de muziekbibliotheek kunnen op artiest, genre of album worden gesorteerd. Met het draaiwieltje is het vervolgens eenvoudig een persoonlijke playlist samen te stellen, in feite alles wat u gewend bent van een normale mp3 speler. Deze Samsung is dan ook een serieuze aanval op de iPod en andere draagbare muziekspelers.

Wanneer het toestel is opengeklapt zijn alle normale telefoonfunctionaliteiten te gebruiken. Zo beschikt het toestel of een hoogwaardige 1.3 megapixel camera, Bluetooth en mobiel internet. Belangrijkste troef is echter vooral het slanke trendy uiterlijk, aanvankelijk beschikbaar in de kleuren zwart, wit en zuurstokroze. In het buitenland zijn ook de kleuren lichtblauw, groen en oranje beschikbaar, wellicht komen deze ook later naar Nederland.

Pluspunten:

  • Hip design
  • Handige mp3 speler
  • 1 GB geheugen
  • Licht en compact
  • Degelijke camera en Bluetooth aanwezig

Minpunten:

  • Geen uitneembare geheugenkaart
  • Afwijkende volgorde numeriek toetsenbord

Meer informatie en alle specificaties kunt u in onze Toestelwijzer vinden.

Wilt u het toestel gratis hebben in combinatie met het goedkoopste abonnement?
Kijk dan in onze Gratis Toestellen vergelijking.

Geactualiseerd: woensdag 20 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie