Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge vanaf 10 april

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Na lang wachten is ie er dan eindelijk: de Galaxy S6. Het apparaat werd op de vooravond van de MWC in Barcelona in twee modelvarianten gepresenteerd. Zo ook de S6 Edge: een smartphone met gebogen scherm. De focus van beide telefoons ligt voornamelijk op het nieuwe design. Vanaf 10 april verschijnen beide toestellen in Nederland, maar liefhebbers kunnen de topmodellen al pre-orderen bij verschillende webwinkels. Over welke specificaties beschikken de vlaggenschepen?

Specificaties

Al enige tijd gingen er geruchten over de specificaties van het toestel. Er is een grote verbetering in het metalen design ten opzichte van zijn voorganger de Galaxy S5. Beide smartphones zijn voorzien van een dunner en lichter ontwerp. De behuizing bestaat uit metaal en glas. Volgens Samsung is de behuizing wel vijftig procent sterker is dan andere high-end toestellen. Wel zitten er twee nadelen aan het nieuwe ontwerp: het is niet meer mogelijk om de batterij te vervangen en het heeft – net als bij de iPhone- geen microSD geheugenkaart slot.

Draadloos opladen

Verder is het nieuwe vlaggenschip voorzien van een 5-inch Super-Amoled scherm met een verhoogde resolutie van 2560x1440 pixels. Het werkgeheugen beschikt over 3 GB. In vergelijking met de S5 heeft de accu minder mAh, namelijk 2600 in plaats van 2800. De accu zou wel langer moeten functioneren. Als de accu leeg raakt, zou een kleine tien minuten oplaadtijd genoeg moeten zijn om de smartphone weer een uur of vier werktijd te geven. Dat opladen kan zowel met de USB-kabel maar ook draadloos. Zowel de S6 als de S6 Edge ondersteunen de WPC- en PMA-standaarden.

Betaaldienst

Gebruikers kunnen met de toestellen mobiel betalen in winkels. Betaaldienst Samsung Pay wordt meegeleverd en ondersteunt NFC, een technologie die ook in bankpassen wordt gebruikt. Samsung gebruikt daarnaast echter ook Magnetic Secure Transmission (MCT). De technologie wordt in normale betaalapparaten gebruikt. De dienst komt later dit jaar eerst alleen beschikbaar in de VS en Zuid-Korea.

Verbeterde camera

Ook aan de camera heeft Samsung gesleuteld. De camera met 16-megapixel heeft een optische beeldstabilisatie en een verbeterde lichtgevoeligheid. Een bewegend object kan op deze manier alsnog scherp worden vastgelegd Daarnaast het de mogelijkheid om in slow motion te filmen. De camera-app opent zich gemakkelijk en snel. Bij tweemaal drukken op de home-button wordt de camera automatisch geopend zodat er snel een foto gemaakt kan worden.

Galaxy S6 Edge: dual-edge scherm

Dit toestel is onder de motorkap vrijwel hetzelfde als zijn broertje, maar het grote verschil zit in het scherm. Aan  beide kanten loopt het scherm over de randen heen. Dit is eerder gedaan bij de Galaxy Note Edge, waarbij het scherm over één zijde doorliep. Een grote verandering is dat het scherm nu aan beide kanten buigt en de kromming een stuk subtieler is verwerkt. De rand toont berichtjes en notificaties. Het is mogelijk om personen in je adresboek een kleurtje te geven. Als je telefoon dan op zijn kop ligt zie je de zijkant van het scherm oplichten in de kleur van degene die belt.

Prijskaartje

Vanaf 10 april verschijnt het toestel in Nederland in de kleuren wit, zwart en goud. De adviesverkoopprijzen zijn al bekendgemaakt: 699 euro (32 GB geheugen), 799 euro (64 GB) en 899 euro (128 GB). Dit zijn exact dezelfde prijzen als voor de iPhone 6, alleen krijg je bij die van 699 euro maar 16 GB. Samsung heeft er dus voor gekozen geen 16 GB versie meer uit te brengen. De Galaxy S6 Edge is in de drie geheugenuitvoeringen 150 euro duurder dan zijn broertje (Apple vraagt 100 euro meer voor de iPhone 6 Plus). Voor de duurste Galaxy S6 Edge -ook in een groene kleur beschikbaar- ben je dus maar liefst 1049 euro kwijt. Je kunt de toestellen al bij verschillende webshops pre-orderen, dan heb je het vlaggenschip begin april als eerste in huis.

Geactualiseerd: dinsdag 4 februari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie