Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Samsung Galaxy Gear horloge onthuld

door Jeanet Woldring

Samsung heeft vandaag de langverwachte Galaxy Gear gepresenteerd. De smartwatch kan gebruikt worden om een Samsung smartphone mee aan te sturen. Op IFA 2013 in Berlijn van 6 tot 11 september is het horloge te zien in de Samsung stand.

Hands-free bellen
Het horloge communiceert via bluetooth met Samsung-telefoons. Zo kunnen telefoongesprekken worden gestart vanaf het horloge en zijn binnenkomende berichten ook op de Gear te bekijken.Door de ingebouwde speaker kun je hands-free bellen. 'Handig als je een winkel verlaat met je handen vol tassen', zo promoot de fabrikant het horloge. Je spreekt gewoon in de Gear. Daarvoor hoef je geen scherm aan te raken. Ook kun je met S Voice berichten opstellen, nieuwe agenda-items maken, je alarm instellen en het weer checken.

De Galaxy Gear heeft een 1,67 inch super amoled-scherm met een resolutie van 320 x 320 pixels. Het slimme horloge heeft een 800 Mhz processor en 512 MB werkgeheugen. In de band van het horloge zit een 1,9 megapixelcamera, de speaker en microfoons zitten verstopt in de gesp. Met de camera kan ook video in 720p worden opgenomen.

Veiligheid, muziek en sportprestaties
Naast een verlengstuk van de smartphone heeft de Gear ook eigen mogelijkheden. Zo zijn er fitness-apps, die het aantal stappen tellen en bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt. 

Gebruikers kunnen hun Galaxy-telefoon zo instellen, dat het scherm op slot gaat wanneer de telefoon meer dan 1,5 meter van de Galaxy Gear verwijderd is. Zodra de afstand korter is, wordt dat automatisch teruggedraaid. 

Met Find My Device kunnen gebruikers hun Galaxy-telefoon makkelijker vinden door die geluid te laten maken. Hij geeft signalen af door licht te geven en te vibreren. 

Met de  Gear regel je ook de muziek die je afspeelt op je smartphone. Net als op een gangbare muziekspeler kun je browsen en nummers afspelen of pauzeren. Daarvoor hoef je je smartphone niet bij de hand te hebben. Apps voor de Gear zijn alleen via Samsung Apps te downloaden.

Opvallend horloge 
Om de tijd af te lezen kan gekozen worden is keuze uit tien verschillende klokken. Dat aanbod wordt steeds uitgebreid via downloads in Samsung Apps. Ook kunnen gebruikers de klok volgens Samsung zelf aanpassen.

 De Galaxy Gear komt beschikbaar in zes kleuren: zwart, grijs, oranje, beige, goud en groen. Het horloge wordt op 25 september samen met de Galaxy Note 3 in meer dan 140 landen gelanceerd. In ons land voor een adviesprijs van 299 euro.

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie