Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Ruim 20 miljoen mobiele telefoonaansluitingen

door Jeanet Woldring

Nederland telt nu iets meer dan 20,7 miljoen aansluitingen voor mobiele telefonie. Dat zijn er 46.000 meer dan een half jaar geleden. Minder postpaid  en prepaid voor de operators, meer aansluitingen bij de aanbieders zonder eigen netwerk. Dat blijkt uit de rapportage  mobiele telefonie van toezichthouder OPTA.

Marktaandelen
KPN die een half jaar geleden nog 40 tot 50 procent marktaandeel bezat, is teruggezakt naar 30 tot 40 procent. Het marktaandeel van T-Mobile en Vodafone is met 20 tot 30 procent gelijk gebleven. De aanbieders zonder eigen netwerk, de zogeheten MVNO's, bezitten 10 tot 20 procent van de markt, eveneens hetzelfde als eind vorig jaar.

Minder spraak, meer data
De omzet van de operators steeg naar iets meer dan 2,4 miljard euro. Spraak leverde in ten gunste van sms en data. In vergelijking met een half jaar geleden zijn er vreemdgenoeg minder aansluitingen met mobiel breedbandinternet, maar meer 'specifiek' mobiele breedbandinternet aansluitingen. Het verschil tussen beide soorten aansluitingen is dat de eerste betrekking heeft op handhelds en de tweede op notebooks. Zaken als 'dongels' dus volgens OPTA.Het aantal belminuten is weliswaar gestegen, maar niet zo snel als het sms en dataverbruik. Eind juni waren er 5,4 miljard tekstberichten verstuurd ten opzichte van 4,3 miljard een jaar geleden. Eind 2009 stond de teller op 2,3 miljard MB dataverbruik, een half jaar later maar liefst op 3,2 miljard. Het dataverbruik steeg elk halfjaar met een miljard MB!
 

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2010
Geactualiseerd: dinsdag 9 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie