Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Voicemail is achterhaald'

door Jeanet Woldring

Het lijkt erop dat de voicemail zijn langste tijd heeft gehad. Ruim één op de vijf mobiele bellers luistert de ingesproken berichtjes nooit af of belt direct terug zonder het bericht te beluisteren. En bij één op de drie bellers staat de voicemailoptie zelfs permanent uitgeschakeld. Dat schrijft de Telegraaf naar aanleiding van een onderzoek.

"Voicemail is achterhaald", constateert Vergelijk.nl, dat onderzoek deed naar het mobiele belgedrag van Nederlanders. Veel bellers zijn zelf ook al tot die conclusie gekomen, want een kwart stuurt een sms-bericht of e-mail als iemand mobiel niet bereikbaar is. Veertig procent van de bellers spreekt alleen in 'noodgevallen' een bericht in.

Ben Woldring van Bellen.com herkent de tendens. Hij schrijft die deels toe aan het feit dat telecombedrijven ertoe zijn overgegaan voor elk gesprek - hoe kort ook - minimaal één minuut in rekening te brengen. Dus ook als je iemands voicemail aan de lijn krijgt of je eigen berichten wilt beluisteren.

"Veel consumenten hebben de functie daarom uitgeschakeld", zegt Woldring. "En als de aanbieders niet snel met nieuwe voicemailtoepassingen komen, zoals het langdurig archiveren of doorsturen naar e-mail van belangrijke berichten, denk ik dat zakelijke bellers dit voorbeeld zullen volgen en overschakelen op e-mail."* 
 
Ongeveer een jaar geleden heeft bedrijfsadviesbureau MacMountain uitgerekend dat het inspreken van de niet afgeluisterde zakelijke berichten 14,8 miljoen euro kost. De kosten voor het afluisteren van voicemailberichten waarin gevraagd wordt om terug te bellen zijn 12,7 miljoen euro. Tijdgebrek zou in zakelijke sferen de belangrijkste reden zijn om de berichten niet af te luisteren. Ook komen berichten te laat aan, of worden ze door de telefoonprovider onafgeluisterd verwijderd, aldus het adviesbureau. Men zou liever gebruikmaken van sms, omdat het sneller en toegankelijker is.

BELWIJZER MOBIEL neemt het afluisteren van voicemail mee in de berekeningen

* Vodafone biedt zakelijke gebruikers wel de mogelijkheid voicemail naar e-mail door te laten sturen.
T-Mobile iPhone gebruikers hebben de mogelijkheid van Visual Voicemail. 
Telfort bood als enige provider voicemail gratis aan (tot mei '07).

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie