Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Router draadloos internet Telfort wel beveiligd

door Jeanet Woldring

Telfort is het niet eens met de conclusie van de Consumentenbond dat de router van Telfort de slechtst beveiligde router is.

De Consumentenbond publiceerde op woensdag 5 november de resultaten van haar onderzoek naar de veiligheid van routers voor draadloos internet. De bond concludeerde op basis van vijf veiligheidseisen dat de router van Telfort het slechtst beveiligd is. Telfort is het hier niet mee eens.
 
Telfort levert een modem standaard aan met WIFI-signaal UIT. Indien de klant zijn modem Wireless wil gaan gebruiken, levert Telfort hier middels een handleiding en online informatie een duidelijke beschrijving hoe het modem in te stellen. WPA-beveiliging staat NIET standaard aan maar het wordt de klant in de wizard en handleiding in het installatieproces door Telfort sterk aanbevolen. Uiteindelijk kan de klant zelf kiezen voor een beveiligde of onbeveiligde WIFI-verbinding. 
 
De aanbieder is van mening dat er een gedeelde verantwoordelijkheid ligt bij zowel klant als provider en staat daarom nog steeds achter haar beslissing om de modems aan te leveren met het WIFI-signaal uit. 

Nu blijkt dat de informatievoorziening naar  klanten en gebruikers van de modems onvoldoende duidelijk is, wil Telfort zorgvuldig kijken hoe ze haar klanten beter kan informeren. Zo zal gekeken worden naar de duidelijkheid van de omschrijving van de installatieprocedure en zal klanten gewezen worden op de noodzaak van veilig internet gebruik.
 
Meer informatie en online aanmelden voor Telfort Internet
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie