Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Robin Mobile: voorschot op nieuwe roamingregels

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

robin-mobile-roaming-klein.jpgSim only provider Robin Mobile heeft op 1 februari de roamingkosten afgeschaft binnen de EU. Dat betekent dat je niet alleen in Nederland onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten voor een vast bedrag per maand, maar ook in andere EU-landen. Wat houdt dat precies in?

Nieuwe roamingregels vanaf 15 juni

Robin Mobile neemt al een voorschot op de nieuwe roamingregels die vanaf 15 juni 2017 van kracht zijn. Vanaf die datum komen de roamingtarieven binnen de EU definitief te vervallen en gaat bellen, sms'en en mobiel internetten in andere EU landen gewoon uit de thuisbundel of wordt afgerekend tegen dezelfde tarieven als waarvoor mensen in Nederland kunnen bellen, sms'en en internetten. Klanten van Robin Mobile hoeven daar niet op te wachten, want sinds 1 februari geldt dit voor al hun maandabonnementen.

Thuisblijvers

Goed nieuws dus voor mensen die regelmatig binnen Europa reizen of op vakantie gaan. In tegenstelling tot sommige andere providers hanteert Robin Mobile geen geldigheidsduur (maximaal 60 dagen per jaar) voor gebruik van de mobiele telefoon binnen de EU. Niet alleen aan mensen die veel reizen is gedacht, ook thuisblijvers krijgen voordeel. Sinds 20 februari krijgen zij elke maand 100 minuten of sms'jes om vanuit Nederland naar 45 buitenlandse bestemmingen te bellen of sms'en.

Gebruik van de simkaart in het buitenland

Robin Mobile is sinds 2013 actief op de markt met sim only maandabonnementen met onbeperkte mb's, sms'jes en belminuten voor een vast bedrag per maand. De provider heeft wel een Fair Use Policy, dat wil zeggen dat het gebruik te allen tijde onbeperkt is, echter dient dit binnen de perken van normaal en redelijk gebruik te blijven. Wat Robin Mobile daaronder verstaat, wordt op de pagina Gebruik beschreven. 

Op dit moment kun je kiezen uit 5 abonnementen: een hogere snelheid betekent een hogere maandprijs. Het goedkoopste abonnement van 19,95 euro per maand heeft een snelheid van 1 Mbps. Dat loopt op tot 25 Mbps bij het duurste abonnement, Pijl Snel voor 49,95 euro per maand. De abonnementen zijn enkel bedoeld voor individueel gebruik en zijn geen vervanging of alternatief voor een vaste internetverbinding thuis. Net als bij het gebruik in Nederland gelden er ook spelregels en voorwaarden voor het gebruik van de simkaart in het buitenland.

Netwerk KPN

Robin Mobile werkt al vanaf het begin via de 3G- en 4G-netwerken van KPN en zal voor het roamingverkeer binnen de EU ook gebruikmaken van de roamingovereenkomsten die KPN in het buitenland heeft gesloten met mobiele providers.

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.