Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Robin Mobile: providers profiteren van ondoorzichtigheid

door Jeanet Woldring

Mobiele bellers hebben geen idee hoeveel zij precies waarvoor betalen als het gaat over telefoonkosten. Door gebrek aan alternatieven en grote afhankelijkheid van mobiele telefoons accepteren mensen dit echter. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Robin Mobile, de nieuwe provider die streeft naar transparantie.

Transparantie
Het gebrek aan transparantie op de telecommarkt  leidt regelmatig tot onnodig hoge kosten. De oorzaak hiervan is dat veel consumenten niet goed kunnen inschatten hoeveel gebruik ze gaan maken van hun mobiele telefoon. Hierdoor komt het regelmatig voor dat mensen hun bundel niet gebruiken of er juist overheen gaan. Dat het gebruik van de mobiele telefoon lastig vooraf in te schatten is, blijkt uit het feit dat 38% van de ondervraagden regelmatig niet voldoende heeft aan zijn bel- of sms-bundel. Ook blijken mensen in toenemende mate niet genoeg te hebben aan hun databundel om mobiel te kunnen internetten.

Wilfred Rotier, CEO en oprichter van Robin Mobile, zegt hier het volgende over: "Via ondoorzichtige bundels en abonnementen laten mobiele aanbieders klanten alsnog veel te veel betalen voor mobiel internet, bellen of sms’en zonder dat klanten weten wat ze betalen als ze buiten hun bundel  of abonnement gaan. Klanten moeten zelf kunnen bepalen hoe ze willen communiceren en achteraf niet geconfronteerd worden met de nadelige financiële gevolgen hiervan. Dit soort ondoorzichtige constructies leiden tot verwarring en frustraties.”
 
Frustatie 


Ruim een derde van de deelnemers aan dit onderzoek heeft maandelijks een hogere rekening dan verwacht, dankzij deze ondoorzichtige constructies. 18% heeft geen idee of ze wel eens meer betalen. Een dergelijke hogere rekening leidt bij 22% van de ondervraagden tot frustraties.
 
Het is voor ruim vier van de vijf mobiele bellers niet duidelijk wat de buitenbundeltarieven zijn voor mobiel internetten, sms’en en bellen. Daar schuilt volgens Robin Mobile ook een risico in. "In de praktijk blijken deze kosten fors te zijn, soms wel tot 200 keer hoger dan de binnen de bundel of normale abonnementstarieven."

Robin Mobile is met name gefrustreerd over de hoge kosten voor data: "De kosten buiten de bundel of abonnementsvorm staan totaal niet in verhouding tot de werkelijke kosten van de mobiele provider. Mensen zijn vandaag de dag afhankelijk van hun mobiele telefoon. Door dit soort exorbitante tarieven in rekening te brengen maak je daar misbruik van. Daar dient drastisch verandering in te komen door dit oneerlijke systeem op z’n kop te gooien.”

Afhankelijkheid
Uit het onderzoek blijkt ook hoe belangrijk de mobiele telefoon is. Ruim een derde van de mensen geeft te kennen dat ze zich eigenlijk niet compleet voelen zonder telefoon, en checkt zelfs 36% hun mail nog in bed. Van de ondervraagden controleert 29% minimaal een keer per uur of ze hun telefoon nog hebben en drinkt eenzelfde percentage liever een avond geen alcohol dan dat ze een avond zonder mobiele telefoon op stap gaan. De band die mensen ervaren met hun mobiele telefoon gaat zelfs zo ver dat 17% zich eenzaam voelt zonder telefoon.

Consument centraal
Naast de bovenstaande resultaten heeft Robin Mobile in dit onderzoek ook gevraagd wat zij verwachten van een nieuwe provider. Hier kwam de volgende top 3 uit:
1. Een kwalitatief goed netwerk: 55%
2. Geen datalimieten en dus onbeperkt mobiel internet: 36%
3. Geen langlopende contracten maar liefst maandelijk opzegbaar: 34%.

Robin Mobile
Met hun aanbod wil Robin Mobile inspelen op deze behoeften van de consument. Er wordt gebruik gemaakt van het KPN netwerk, dat bekend staat om zijn hoge betrouwbaarheid en goede landelijke netwerkdekking. De provider kent geen contracten en consumenten kunnen echt onbeperkt bellen, sms’en en internetten. 

De lancering van Robin Mobile vond gisteren plaats. De simkaarten zijn te bestellen via Bellen.com en vanaf vandaag te gebruiken. 

Gepubliceerd: vrijdag 31 mei 2013
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie