Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Robin Mobile: écht onbeperkt mobiel internet en bellen

door Jeanet Woldring 6 reacties

De nieuwe provider Robin Mobile komt 1 juni als eerste aanbieder met een écht onbeperkt aanbod voor mobiele telefonie en data. Een maand onbeperkt bellen, sms'en en mobiel internet binnen Nederland kost bij de virtuele provider op het KPN-netwerk 40 euro. Daarnaast zit men niet vast aan een contract of abonnement en zijn er geen (data)beperkingen.

Sim only, geen contract of abonnement
De virtuele provider gaat alleen werken met een Sim only aanbod dat uitsluitend online verkrijgbaar is. Er worden dus geen toestellen verkocht. Klanten kunnen per maand opzeggen en sluiten geen contract of abonnement af. Hierdoor is er ook geen kredietcheck noodzakelijk. 

Buitenland en servicenummers
Om naar of in het buitenland te sms’en of bellen is een extra tegoed nodig van 15 euro. Dat geldt ook voor commerciële 0900 en sms-diensten. De tarieven voor gebruik in en naar het buitenland liggen naar eigen zeggen significant onder het landelijk gemiddelde. Ook hier is het extra tegoed echt onbeperkt geldig. En ook hierin onderscheidt Robin Mobile zich van andere mobiele aanbieders.

Transparantie
De naam Robin Mobile is een verwijzing naar Robin Hood en bindt hiermee net als zijn naamgenoot de strijd aan tegen de gevestigde orde. Opgericht vanuit de overtuiging dat het huidige, niet transparante systeem, sterk verouderd is. 

Geen afrekentrucs
Momenteel rekenen providers af op gebruik, waarbij je zelf moet inschatten hoeveel je denkt te gaan verbruiken. Zo loop je het risico een te kleine bundel af te sluiten, waardoor je extreem hoge buitenbundeltarieven moet betalen. Of je koopt een te ruime bundel, waarvan je overgebleven tegoed niet mee mag nemen naar de volgende maand. Deze afrekentrucs wil de nieuwe provider vermijden.

Robin Mobile is ontstaan nadat oprichter Wilfred Rottier onvrede bij consumenten voelde ten aanzien van de huidige mobiele aanbieders. Volgens Rottier is het tijd voor een revolutie op de mobiele markt. “Het is niet acceptabel dat de consument de dupe wordt van de machtspositie van de huidige telecomaanbieders.”

Oprichter met 15 jaar ervaring
Wilfred Rottier neemt ruim vijftien jaar ervaring binnen de telecommarkt met zich mee. Zo is hij de initiator van Ortel Mobile, een succesvolle prepaidaanbieder die zich verzette tegen de hoge tarieven voor bellen naar het buitenland. Als no-nonsense ondernemer gaat hij nu als een Robin Hood de strijd aan met alle mobiele aanbieders 'die hun klanten uitmelken door grenzen te stellen aan het gebruik van hun mobiele telefoon of tablet'.

Van de grote aanbieders heeft Vodafone al een pakket waarbij onbeperkt bellen voor een vaste prijs mogelijk is, alleen internetten nog niet. Dit abonnement RED Super kost 65 euro per maand.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (6)

Geplaatst door: Erik ()

Hoi goed bericht net onze Duitse vestiging geopend en de kosten bij KPN lopen op tot 250 Euri goed moment om over te gaan lijkt mij

Geplaatst door: josuha ()

"Helaas niet zo onbeperkt als ze zich voordoen. Als je van te voren meldt dat je een zware gebruiker bent komen ze met het verhaal dat je het netwerk niet mag belasten en anders toch afsluiting dreigt. "

streamen hele dagen daar is het niet voor bestemd een gigh of 10 alla
ma dan maak je het wel te gek zkerss kerel

Geplaatst door: didi ()

Nou, ik ben wel super tevreden over KPN . ik weet wat ik aan hun heb en nooit problemen met netwerk.

Geplaatst door: Robin ()

Staat deze provider ook "delen" met mifi of tethering toe?Kan mij voorstellen van niet ofschoon blokkeren hiervan volgens eerdere berichten niet meer is toegestaan......

Geplaatst door: Angela ()

Wel, er wordt KPN genoemd in het artikel.Oftewel "De Beste Provider van Nederland".... Helaas dus! Die is hier echt de slechtste....

Geplaatst door: W Vink ()

Als dit echt zo is gaan we dit absoluut doen, maar ik zit nog wel even vast bij Vodafoon.Via welk netwerk gaat dit? Want dat is natuurlijk heeeeeeeeel belangrijk.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie