Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Robin Mobile biedt maandabo voor Pokémon Go-spelers

door Jeanet Woldring

Robin Go-26-7-2016.jpgProvider Robin Mobile springt in op de Pokémon GO rage met een speciaal sim only abonnement voor Pokémon GO-spelers. 

Met het Robin GO maandabonnement krijgen gebruikers onbeperkte MB’s, sms en belminuten met een datasnelheid van maximaal 1,1 Mbps voor 24,95 euro per maand. Robin Go is vanaf dinsdag 26 juli voor een beperkt aantal Pokémon GO-spelers beschikbaar. 

Het betreft een tijdelijke actie, alleen via de aanbieder zelf te bestellen, waarbij geldt op=op. Er zijn slechts een beperkt aantal Robin Go abonnementen beschikbaar en er gelden de standaard gebruiksvoorwaarden van Robin Gewoon Snel. 

Robin Go

'De Pokémon-rage is compleet,' vertelt Wilfred Rottier, directeur en oprichter van protest provider Robin Mobile. 'De laatste weken worden we op onze klantenservice overspoeld met vragen over welk product het meest geschikt is voor het spelen van Pokémon GO. Robin Mobile is opgericht om klanten te bieden waar ze behoefte aan hebben en daarom zijn we direct aan de slag gegaan met een speciaal maandabonnement om onbezorgd Pokémon GO te kunnen spelen. Het resultaat: Robin GO.'

Is Pokémon een flinke aanslag op je databundel?

Er zijn tot nu toe al meer dan 150 verschillende Pokémons en om ze allemaal te vinden moet je behoorlijk wat kilometers afleggen. 'En dat kost tijd, stroom en betekent een flinke aanslag op je databundel. Voor wie geen onbeperkt MB’s tot zijn of haar beschikking heeft, kan dit voor vervelende verrassingen zorgen als de rekening op de deurmat valt', stelt de sim only aanbieder in haar persbericht.

Pokémon Go verbruikt zo'n 10 MB per uur

Dat het spel tijd en stroom kost is een feit, maar met die databundel valt het wel mee. De gemiddelde speler schijnt ongeveer een half uur per dag actief bezig te zijn met Pokémon Go en dat kost je ongeveer 5 MB, zo is te lezen op btg.org. Dat kun je toch geen flinke aanslag op je databundel noemen. Zelfs met een kleine bundel van 500 MB per maand kun je dus zo'n 50 uur spelen en behoorlijk veel Pokémon vangen. Tenminste, als de batterij van je smartphone nog niet leeg is. Want dat is wel een probleem: Pokémon Go slurpt in zeer rap tempo je accu leeg. Een uurtje of twee spelen en je telefoon kan aan de lader.

Top 5 goedkoopste sim only abonnementen

Mocht Robin Go op zijn, dan bestaat de mogelijkheid om Robin Gewoon Snel met 9,95 euro korting aan te schaffen, exclusief via Bellen.com. Je kunt natuurlijk ook kijken naar de TOP 5 goedkoopste sim only abonnementen gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 135 minuten, 15 sms en 900 MB per maand. Bij Youfone, Simpel en hollandsnieuwe kun je voor nog geen 15 euro per maand 100 uur Pokémon Go spelen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie