Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Roaming binnen EU per 1 juli goedkoper

door Jeanet Woldring

Op 1 juli gaan de tarieven van mobiel bellen, sms'en en internetten binnen de EU weer naar beneden. Dit was vorig jaar ook het geval en zal naar verwachting volgend jaar weer gebeuren. Het doel is om de zogeheten roamingkosten in het buitenland zoveel mogelijk te drukken en hopelijk in de toekomst gelijk te trekken met die binnen Nederland.

Hoeveel moet ik betalen vanaf 1 juli?
Vanaf 1 juli betaal je voor bellen in de EU 29 cent per minuut, gebeld worden kost 8 cent per minuut en voor een sms moet 10 cent worden betaald. Data gaat van 83 naar 54 cent per MB.

Hoeveel moet ik in 2014 nog betalen?
Op 1 juli 2014 wordt de laatste tot nu toe afgesproken prijsdaling voor roaming binnen de EU ingevoerd. Vanaf dat moment kost bellen 23 cent per minuut, gebeld worden 6 cent per minuut en voor een sms hoeft nog maar 7 cent betaald te worden. Data zal 24 cent per MB gaan kosten. Met deze prijsdalingen kan het zijn dat mensen met een onvoordelig abonnementen of prepaid in Nederland meer betalen voor het gebruik van hun mobiel dan in het buitenland.
 
Meer keuze voor consumenten
Vanaf 1 juli 2014 krijgen consumenten ook de mogelijkheid om voor roaming een andere aanbieder te kiezen dan de providerbij wie ze in hun eigen land een contract hebben voor mobiele diensten. Een consument die op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Spanje kan speciaal voor de vakantie een aanbieder kiezen die roamen in Spanje het goedkoopst aanbiedt, met behoud van het eigen nummer en zonder daarvoor een nieuw toestel te hoeven aanschaffen.

 De tarieven voor bellen buiten de EU veranderen niet. Deze kunt u terugvinden op www.vakantiebellen.com.

Geen roamingkosten meer in 2015?
Ook gaan er stemmen op om roamingkosten in de EU helemaal af te schaffen. Neelie Kroes is daar een groot voorstander van. Beluister Eurocommissaris Kroes op NOS.nl.

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2013
Geactualiseerd: dinsdag 2 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie