Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

RIM heet nu Blackberry en lanceert nieuw OS

door Jeanet Woldring

RIM gaat verder door het leven onder de naam BlackBerry. Dat heeft het Canadese bedrijf deze week bekend gemaakt bij de lancering van zijn nieuwe besturingssysteem en twee nieuwe toestellen, de Z10 en de Q10. 

Canadees bedrijf
RIM, oftewel Research In Motion, is een Canadees bedrijf dat bekend is als de maker van de BlackBerry toestellen. Tegelijk met de lancering van twee nieuwe  toestellen en de nieuwe bedrijfsnaam wordt het nieuwe platform geïntroduceerd, Blackberry 10 genaamd. 

Nieuw besturingssysteem
Nieuw hierbij is dat BlackBerry Messenger videobellen mogelijk maakt. Met Screen Share kun je niet alleen een gesprek voeren, maar de gesprekspartner ook je scherm laten zien, zodat je foto’s of documenten kan tonen tijdens de chat.

Een andere nieuwigheid is BlackBerry Remember, waarmee je foto’s, weblinks en andere media in archiefmappen kunt stoppen. Dat komt van pas bij het voorbereiden van een vakantie of een werkproject, aldus ZDnet.

BlackBerry Balance houdt zakelijke en persoonlijke informatie gescheiden. Blackberry 10 biedt ondersteuning aan vier grote sociale netwerken, namelijk Facebook, LinkedIn, Twitter en Foursquare.
Apps
Enkele bedrijven hebben aangekondigd apps aan te bieden voor dit nieuwe platform zoals Disney (Where's My Water, Where's My Perry), Cisco (WebEx), Foursquare, Skype en Rovio (Angry Birds Star Wars).  

Z10 en Q10
Met de Z10 en Q10, de eerste Blackberry toestellen die draaien op het nieuwe besturingssysteem, hoopt het bedrijf weer te groeien. Na jarenlang populair te zijn geweest, verloor BlackBerry de laatste jaren aanzienlijk marktaandeel. BlackBerry-gebruikers schakelden massaal over naar telefoons met aanraakschermen, terwijl RIM vasthield aan toestellen met toetsenborden. Met de Z10 en de Q10 biedt BlackBerry nu de keuze: de eerste telefoon heeft een touchscreen, de tweede een toetsenbord.

Naar verwachting vanaf april verkrijgbaar in Nederland. Als officiële partner zal Vodafone waarschijnlijk als eerste prijs en beschikbaarheid bekend maken.

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2013
Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie