Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Review KeepGo - Even Wi-Fi

door Els Werkman 1 reactie Leestijd: 5 minuten

Tijdelijk-internet-met-keepgo.jpg

Soms is het er even niet, internet. En dan heb je al snel een probleem. Want hoe moet je nu bijblijven? Tijdens een verhuizing bijvoorbeeld of op het ponykamp. Natuurlijk kun je gebruik maken van mobiel internet of van een aanwezige wifi verbinding, maar dat is niet altijd even snel en hoeft niet veilig te zijn. En er zijn apparaten die geen mobiel internet optie hebben, zoals bijvoorbeeld een wifi e-reader of tablet. En daar heb je niets aan als er geen (veilige) wifi is. Uiteraard kun je dan een eigen hotspot creëren maar dat is soms niet de handigste oplossing.

Tijdelijk internettoegang

Als je alleen tijdelijk internettoegang nodig hebt, dan kan het waarschijnlijk wel uit om jouw eigen internettoegang te huren. Er zijn weinig data only sim’s  beschikbaar en vaak moet je dan ook nog een jaarcontract aangaan. Er zijn (gelukkig) alternatieven, bijvoorbeeld de KeepGo van Even Wi-Fi. Dat apparaatje hebben wij kunnen testen.Logo Even Wifi

Test KeepGo

Als er een product is om te reviewen dan ga ik er altijd even goed voor zitten. Per slot van rekening is een kritische review het nuttigste voor de lezer, en het leukste ook. Zo ook met de KeepGo. Je huurt de gewenste bundel. Je krijgt het benodigde apparaatje thuisgestuurd. Het apparaatje is klein, vrij licht en past in een doosje dat door de brievenbus past, dus je vindt het op de mat. Als de huurperiode afgelopen is, stuur je het terug in de meegeleverde envelop. Ideaal. 

keep_go_test.jpgDe KeepGo is opgeladen geleverd met gebruiksaanwijzing en is bijna startklaar. In de KeepGo zit een 4G mobiel internet simkaartje, via dat kaartje kunnen jouw mobiele apparaten het internet op. Je moet jouw account activeren zodat Even WiFi weet dat jij het toestel in gebruik hebt genomen. Dat is snel gedaan. Vervolgens zet je het apparaatje aan. Laat het te koppelen apparaat scannen op wifi verbindingen, klik op het lijstje KeepGo aan en voer het meegeleverde wachtwoord in. De verbinding wordt nu gemaakt en je kunt internetten. Je kunt in totaal 8 apparaten koppelen aan deze hotspot.

Test - snel klaar

Na vijf minuten was ik er eigenlijk al wel klaar mee. Het werkt prima, punt. In Huize Test zijn meerdere apparaten aanwezig die alleen via wifi het internet op kunnen. Zo is er een e-reader, een tablet en een mobiele telefoon met een te kleine databundel. Zonder problemen gekoppeld en zonder problemen gebruik kunnen maken van de (snelle) internetverbinding. NB, de verbinding was sneller dan de vaste DSL verbinding in Huize Test. Valt er dan niets aan te merken? Jawel, gelukkig wel, zou je haast zeggen.

Toch wat te klagen

  • Het apparaat start vrij traag op, vooral het zoeken naar het mobiele netwerk kost even tijd. Je krijgt de status te zien in het beeldschermpje, maar de stand-by tijd is erg kort zodat je steeds op de (enige) aan/uitknop moet drukken om te zien wat er gebeurt.
  • Niet onlogisch, de batterij is vrij snel leeg. Het is vergelijkbaar met een mobiele telefoon die de hele dag bezig is met mobiel internet. Omdat je een aantal apparaten koppelt is dat jammer, maar niet onverwacht. Zorg er dus voor dat je wel toegang tot elektriciteit hebt zodat je kunt opladen.
  • Onhandig, het apparaat laat niet zien dat het nog aan staat. En als je niet goed oplet, wordt je vrij snel met een lege batterij geconfronteerd. In de gebruiksaanwijzing wordt hier overigens overvloedig op gewezen: ontkoppel de apparaten en zet de KeepGo uit als je klaar bent. 

Keepgo-evenwifi.jpgOp het schermpje van de MiFi kun je een aantal zaken aflezen, waaronder het aantal apparaten dat gekoppeld is. Zet je het apparaat voor het eerst aan dan staat daar 0, heb je één apparaat gekoppeld verschijnt er een 1, zet je de wifi op dat apparaat uit dan staat er meteen weer een 0. Je kunt ook zien hoeveel MB's je verbruikt hebt, Dat is erg fijn, dan weet je meteen waar je aan toe bent. Het (kort) bezoeken van Buienradar en Nu.nl kostte 3 MB. Je kunt met maximaal 8 apparaten tegelijk het internet op, bijvoorbeeld met 3 laptops, 1 tablet en 1 smartphone. 

Functies

Op het kleine schermpje verschijnt alle informatie die je nodig hebt:

  • Je ziet hoe sterk de dekking is, ook 4G
  • Of je verbonden bent met internet
  • De batterijstatus
  • Het aantal apparaten dat verbonden is
  • Het aantal verbruikte MB’s
  • Berichten over bijvoorbeeld updates van de KeepGo mocht dat voorkomen.

Kosten

Je koopt 15 GB voor € 50, 50 GB voor € 90 en 100 GB voor € 140. En je betaalt een euro huur per dag voor het apparaat. Als je het apparaat een week huurt dan betaal je dus € 57 voor de 15 GB. Als de bundel op is stopt de internettoegang automatisch, je hebt geen kosten buiten de bundel. Je kunt wel de huurtermijn verlengen én je kunt extra bundeltegoed kopen. Handig als de verhuizing langer duurt dan verwacht…

Conclusie

Super makkelijk dit product van Even Wi-Fi. Dit is niet de enige optie voor (tijdelijk) mobiel internet, maar wel een die het de gebruiker erg makkelijk maakt.

KeepGo is een van oorsprong Amerikaans bedrijf, met een vestiging in Nederland. Het onderdeel dat zich richt op de Nederlandse markt heet Even Wi-Fi. Het onderdeel dat zich bezig houdt met de verhuur van de KeepGo op de Europese dan wel internationale markt heet Wifiwereldwijd.

Geactualiseerd: woensdag 28 februari 2018

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (1)

Geplaatst door: Peter ()

"je kunt extra bundeltegoed kopen"
Het tarief hiervoor is Euro 35 voor 15 GB volgens de website.
DIt is echter geen optie wanneer je inlogt bij EvenWifi.De prijs is dan Euro 177 voor 15 GB. Lastig.
Ik heb dit probleem een half jaar eerder gehad Wanneer je belt lost men dit voor je op. De bundel werd met 15 GB opgewaardeerd voor Euro 35,- Soort van handmatige actie.
Was een onvolkomenheid van de webwinkel vertelde men mij. Lastig, want men is in het weekeinde niet bereikbaar. Men heeft kennelijk moeite om dit in orde te maken, want dit was dus een half jaar geleden ook al zo. Extra bundels kopen kan dus wel, maar dan alleen telefonisch tijdens kantooruren....

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie