Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alcatel One Touch Pop C3
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Review Alcatel One Touch Pop C3

Wil je de Alcatel One Touch Pop C3 kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de Alcatel One Touch Pop C3. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

  • Besturingssysteem
    Android
  • Schermdiagonaal
    4 inch
  • Intern geheugen
    4 GB
  • Werkgeheugen
    512 MB
  • 4G
    Nee
  • 5G
    Nee
  • Selfie camera
    Nee
  • Foto camera
    3,2 megapixel
  • Gesprekstijd
    10 uren
  • Standby-tijd
    400 uren
  • Introductie
    4e kwartaal 2013

Door Anniek Kruijer - De Alcatel One Touch Pop C3 is een Android-smartphone met dual sim. Het toestel ligt momenteel voor een budgetprijsje van 89,95 euro in de winkels. Van Alcatel zijn we gewend dat ze standaard gebruiksvriendelijke smartphones ontwikkelen. Wij mochten deze budgetphone testen. Wat biedt deze Pop C3 allemaal en is dit toestel ook zo gebruiksvriendelijk?

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd de Pop-lijn door Alcatel in het leven geroepen als zijn goedkoopste smartphone serie. Inmiddels is de serie flink uitgegroeid. De S-lijn biedt goedkope 4G-toestellen en de C-lijn'gewone' goedkope smartphones.

Look & feel

Op het moment dat ik het toestel uit de doos haal, voelt het qua gewicht licht aan. Het formaat is prettig om in één hand te houden en te gebruiken, zeker omdat de hoeken afgerond zijn. Verder is het toestel qua design niet zo spannend, simpel met een plastic behuizing. De luidspreker bevindt zich aan de achterzijde, direct naast de cameralens. Niet ideaal als je muziek wilt luisteren en je het toestel op z’n rug legt. Aan de zijkant vind je nog een volumeknop en bovenop de aan- en uitknop.

Alcatel Touch Pop C3 phablet Alcatel Touch Pop C3 phablet

Voorop het toestel bevinden zich drie touchscreen knoppen; een back-, home- en instellingentoets. De doos is behalve de telefoon gevuld met een USB-kabel, een oplader en een headset.

Onder de motorkap ligt een quad-core processor met een snelheid van 1.3 GHz. Het toestel beschikt over 1 GB aan werkgeheugen. Het interne geheugen is een kleine 4 GB. Zonder muziek, foto’s of apps te hebben gedownload, wordt er al ruim 2 GB telefoonopslag in beslag genomen. 2 MB hiervan valt onder diversen, alleen is niet duidelijk wat er onder ‘diversen’ hangt, niet ideaal voor wanneer je ruimte wilt maken op je toestel. Het opslaggeheugen is wel uit te breiden met een geheugenkaart tot maximaal 32 GB. Kortom, alsnog genoeg ruimte voor muziek, foto’s, video’s en apps.

Apps

Met de Pop C3 heb je toegang tot de Google Play Store. Je kunt dus alle populaire apps zoals Default apps op Alcatel Touch Pop C3Facebook, Spotify of WhatsApp gewoon installeren. Alcatel levert al wel behoorlijk wat apps mee, ruim 70, waaronder 20 gedownloade al standaard op het toestel staan. Opvallend zijn de vele verschillende muziek/radio apps, waaronder Deezer, Muziek, Mundo radio, Play Music en Radio. Persoonlijk zou ik hiervan een aantal verwijderen, aangezien vijf verschillende muziekprogramma’s mij niet ideaal lijken. En zo zullen er vast nog enkele meer zijn van de in totaal 70 andere apps die ik niet zal gaan gebruiken. Zonde, want dit kost tijd om het te verwijderen en zeker ook opslagruimte van de telefoon.

Beeld en geluid

Het spelen van de spellen Wonder Zoo en Little Big City die al op het toestel geïnstalleerd waren, verliep soepel dankzij de 1,3 GHz dual-core processor. Ook geeft de luidspreker een goed en hard geluid. De kleuren van het scherm zijn bij het bekijken van video’s wat aan de fletse kant. De schermhelderheid is voldoende, maar gebruik in de directe zon kan soms wat lastig zijn.

Camera

Qua camera merk ik weer dat ik een budget toestel in handen heb. De back-camera heeft 3,2 megapixel met video opneemfunctie. Voor de instellingen klik je op het wieltje bovenin, dit is een kleine lijst met instellingen als HDR, Panorama, nacht en sluitergeluid. Om vervolgens bij de camera de zelftimer in te stellen of belichting te wijzigen klik je nog eens op geavanceerd. Een leuk extraatje is dat je je foto’s automatisch kunt laten afspelen als een diavoorstelling.

Martinitoren geen zoom Martinitoren ingezoomd
Geen zoom Volledige zoom

Accuduur

De batterij gaat over het algemeen lang mee wanneer je het toestel regelmatig gebruikt. Hij komt in ieder geval de dag door, ook als je gespreid over de dag een aantal filmpjes gaat bekijken en spelletjes gaat spelen. De batterijduur loopt uiteraard wel sneller naar beneden, maar dit is voor smartphones na een intensieve dag gebruikelijk. Voor echte noodgevallen heeft Alcatel de 'ultieme besparingsmodus' toegevoegd. Na het instellen hiervan kun je nog slechts een aantal functies gebruiken: de bel- en smsfunctie, de agenda en de wekker. Daarnaast wordt de schermhelderheid flink teruggeschroefd.

Dual sim

Dual sim Alcatel One Touch Pop C3Dit toestel is een dual sim en dus geschikt om twee simkaarten te plaatsen. Ideaal voor wie zakelijk en privé gescheiden wil houden. Naast de dual sim versie is er ook een standaard versie beschikbaar.

Een gebruiksvriendelijke smartphone?

Zeker! Deze Alcatel is zeer geschikt voor mensen die niet al teveel poespas willen met hun telefoon. De Pop C3 ligt fijn in de hand, het scherm is helder, webpagina’s worden snel geladen en daarnaast heb je een goed geluid tijdens het bellen. Een aanrader voor wie -zoals Alcatel zelf al noemt- een gebruiksvriendelijke smartphone wil voor weinig geld.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.