Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Record datagebruik tijdens oud en nieuw

door Margot Meendering

Vanwege de coronamaatregelen was het onmogelijk oud en nieuw te vieren met een grote groep. Dit is waarschijnlijk de reden van de enorme piek in het datagebruik. KPN meldt dat er voor 248 terabyte mobiel internet is gebruikt, meer dan een kwart zo veel dan een jaar eerder. 

nieuwjaarsavond.png

Vuurwerkverbod

KPN zegt dat de toename mogelijk een gevolg is van het vuurwerkverbod. Mensen komen minder samen op straat en hebben toch behoefte om elkaar even te spreken. De piek in het datagebruik lag tussen middernacht en 00:05. Ook VodafoneZiggo heeft een piek waargenomen in het datagebruik. Bij de provider is tijdens nieuwjaarsnacht 185 TB data verbruikt. Dit is 28% meer dan vorig jaar. T-Mobile heeft geen gegevens bekendgemaakt over het datagebruik.

Afname belminuten en sms

We bellen en sms’en steeds minder. Deze trend is ook zichtbaar tijdens de jaarwisseling. Het aantal gebelde minuten is bij KPN met 7,3% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De daling in het aantal sms’jes is zelfs met 25% gedaald. VodafoneZiggo heeft geen gegevens bekendgemaakt over het sms gebruik tijdens oud en nieuw. 
 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie