Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Record datagebruik tijdens oud en nieuw

door Margot Meendering Leestijd: 1 minuut

Vanwege de coronamaatregelen was het onmogelijk oud en nieuw te vieren met een grote groep. Dit is waarschijnlijk de reden van de enorme piek in het datagebruik. KPN meldt dat er voor 248 terabyte mobiel internet is gebruikt, meer dan een kwart zo veel dan een jaar eerder. 

nieuwjaarsavond.png

Vuurwerkverbod

KPN zegt dat de toename mogelijk een gevolg is van het vuurwerkverbod. Mensen komen minder samen op straat en hebben toch behoefte om elkaar even te spreken. De piek in het datagebruik lag tussen middernacht en 00:05. Ook VodafoneZiggo heeft een piek waargenomen in het datagebruik. Bij de provider is tijdens nieuwjaarsnacht 185 TB data verbruikt. Dit is 28% meer dan vorig jaar. T-Mobile heeft geen gegevens bekendgemaakt over het datagebruik.

Afname belminuten en sms

We bellen en sms’en steeds minder. Deze trend is ook zichtbaar tijdens de jaarwisseling. Het aantal gebelde minuten is bij KPN met 7,3% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De daling in het aantal sms’jes is zelfs met 25% gedaald. VodafoneZiggo heeft geen gegevens bekendgemaakt over het sms gebruik tijdens oud en nieuw. 
 

Geactualiseerd: dinsdag 5 januari 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie