Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Rechter veroordeelt KPN tot rectificatie

KPN heeft zich schuldig gemaakt aan misleidende reclame en moet daarvoor excuses aanbieden. Dat heeft een rechter gisteren bepaald.

'Wedden dat de besparing bij overstappen naar Tele2 bij gesprekken binnen Nederland minder is dan één euro per maand?' Deze weddenschap speelde een tijdje geleden een hoofdrol in de advertentiecampagne van KPN. Tele 2 stapte naar de rechter, zoals twee weken geleden gemeld op Bellen.com. In een uitspraak in Kort Geding bepaalde de rechter gisteren dat KPN de reclame-uiting moet rectificeren. KPN kan volgens de rechter niet aannemelijk maken dat de besparing bij Tele2 slechts zo’n gering bedrag is. 
 
KPN probeerde met de actie consumenten die waren overgestapt naar bijvoorbeeld Tele2 te bewegen terug te keren. KPN moet nu iedereen die in het kader van deze campagne is overgestapt een brief sturen met een afschrift aan Tele2. De tekst van de brief is door de rechter bepaald. KPN moet van de rechter excuses aanbieden aan de consument, omdat KPN de consument onjuist geïnformeerd heeft. Er staat verder in de brief dat KPN niet aannemelijk kan maken dat de overstap naar Tele2 bij bellen binnen Nederland minder bespaart dan één euro per maand.  
   
’We zijn blij met de uitspraak, want die is in het belang van de consument,’ aldus Per Borgklint, de baas van Tele2. ’Iedereen weet nu dat KPN deze weddenschap verloren heeft. Ik hoop dat KPN dit sportief opvat en al onze voormalige klanten snel een brief stuurt.’

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie