Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Rechter verbiedt KPN en Tele2 om te liegen

door Jeanet Woldring

KPN en Tele2 mogen niet langer onjuiste informatie over elkaar vertellen om klanten te winnen. Dit heeft de Haagse voorzieningenrechter afgelopen vrijdag bepaald.

KPN en Tele2 moeten uitingen over tarieven aanpassen, zo luidt het persbericht van KPN. Tele 2 kopt: Rechter geeft Tele2 gelijk in kort geding:"KPN misleidt consument".

Per Borgklint, CEO van Tele2 Nederland: "KPN heeft niet alleen op grote schaal misleidende prijsvergelijkingen gedaan, waarbij zij haar eigen voordeelnummers naast onze reguliere tarieven legde, maar heeft ook misleidende informatie verspreid met betrekking tot onze algehele dienstverlening. Zo vertelde KPN onder meer dat het dekkingsgebied van Tele2 lokaal veel kleiner zou zijn dan dat van KPN en dat ADSL van KPN niet in combinatie met Tele2 Preselect gebruikt zou kunnen worden."

KPN moet een rectificatie plaatsen in zes landelijke dagbladen waarin het bedrijf toegeeft consumenten op bepaalde punten te hebben misleid. KPN kan volgens de rechter niet staande houden dat de besparing bij concurrent Tele2 gering zou zijn, omdat de marktleider bij die vergelijking de kortingsnummers van Tele2 buiten beschouwing heeft gelaten. Daarnaast heeft de rechter KPN opgedragen een folder die via de Primafoon-winkels wordt verspreid, te vernietigen.

Tele2 op haar beurt mag niet meer beweren dat bellen via dit telecombedrijf altijd of in het algemeen goedkoper is dan bellen met KPN. Bovendien mag het niet langer door medewerkers laten verkondigen dat Tele2 onderdeel zou zijn van de voormalige monopolist.

De concurrerende belbedrijven hebben sinds 2002 al twaalfmaal voor de rechter gestaan. Elke keer beschuldigde de een de ander van list en bedrog. KPN betreurt het dat het opnieuw tot een rechtszaak heeft moeten komen. In 2003 werd tussen deze partijen een rechtszaak over hetzelfde onderwerp gevoerd.

KPN probeert al langere tijd om met Tele 2 tot een gedragscode te komen op het gebied van het winnen van klanten. Dit is tot op heden door Tele2 geweigerd volgens KPN. Het telecombedrijf deelt de conclusie van de rechter dat het niet in het belang van de aanbieders is dat zij meer en meer als straatvechters en steeds minder als eerlijke prijsvechters worden gezien. De voormalige monopolist zegt maatregelen te hebben getroffen om misleiding te voorkomen. 

Bron: FD (betaalde toegang), KPN,  Tele2

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie